Het Utrecht Law College is het honoursprogramma van de bacheloropleiding Rechtsgeleerdheid. Anders dan de naam zou doen denken, is het onderwijs - evenals de Bacheloropleiding Rechtsgeleerdheid - Nederlandstalig. In deze honourscomponent volgen de studenten het programma van de algemene studie extra intensief. Zij verdiepen zich extra in de studie en leren de theorie ook in de praktijk toe te passen. De gedachte achter de oprichting van het ULC is om binnen de bestaande bacheloropleiding een kleinschalige academische gemeenschap tot stand te brengen met geselecteerde studenten.


Binnen het Utrecht Law College bestaan twee colleges: Sirius en Tilia. Om deze colleges kleinschalig te houden worden er per college elk jaar maximaal 50 studenten aangenomen. Deze 50 studenten worden vervolgens over twee werkgroepen verdeeld. Deze werkgroepen blijven in principe gedurende de gehele bachelor (3 jaar) bij elkaar.


Naast het volgen van onderwijs staan de studenten ook verder gedurende het jaar nauw met elkaar in verbinding. Zo worden er voor en door studenten activiteiten georganiseerd die variëren van bijvoorbeeld lezingen tot borrels. Voor ieder wat wils! Hierdoor krijgen de studenten de mogelijkheid zich te mengen in de hechte gemeenschap van het ULC en zich zo maximaal te ontplooien en ontwikkelen.

 
Meer informatie over wat voor specifieke honourscomponenten er bij het Utrecht Law College horen, kunt u vinden op de website van de universiteit.