Tilia is een van de twee studievereniging die onderdeel is van het Utrecht Law College, de honoursvariant van de bachelorstudie rechtsgeleerdheid. De andere studievereniging heet Sirius. Studenten aan het Utrecht Law College worden willekeurig ingedeeld bij één van de twee verenigingen en zijn daarmee automatisch lid van de desbetreffende vereniging. Tilia is opgericht in 2012, vijf jaar na de zustervereniging Sirius, en viert daarmee eind dit jaar haar tiende verjaardag en dus tweede lustrum.

Tilia is de Latijnse naam voor de lindeboom. Bij de vroegere Germanen gold de linde als rechtsboom. In haar lommerte werd recht gesproken, werden vonnissen geveld en werd er overlegd. Echter, onder de linde werd eveneens gedanst en gedronken. De lindeboom was dus tevens een plek waar men kon komen voor vrolijkheid en ontspanning. 

In de elf jaar dat Studievereniging Tilia bestaat, is zij uitgegroeid tot een bloeiende vereniging. De analogie met de vroegere rechtsboom is snel gemaakt. Onze vereniging kent een fraaie balans tussen inhoudelijk tijdverdrijf en sociale bezigheden. Met een volgroeide alumnivereniging en een breed scala aan activiteiten is Tilia een lang leven gegund.

Binnen Tilia worden er activiteiten georganiseerd die kenmerkend zijn voor het ULC: lezingen, excursies, studiereizen en nog veel meer. Omdat Tilia nog zo'n jonge vereniging is, is er extra veel ruimte voor het initiatief van de student. Alle ideeën van de Tilianen zijn welkom en zij kunnen zelf het verschil maken. 

Lees onder het kopje 'Utrecht Law College' over wat het ULC behelst en waar Tilia zich meer specifiek mee bezig houdt.