Over Tilia

Tilia staat als onderdeel van het Utrecht Law College in het teken van verbreding en verdieping, zowel op inhoudelijk als op sociaal niveau. Bijzonder is dat Tilia draait op de energie van haar leden: activiteiten worden georganiseerd door en voor onze studenten. De studenten werken samen in commissies, organiseren onder andere lezingen en kantoorbezoeken, of gaan samen bowlen, hockeyen, op bezoek bij Jinek of de Dom op - om maar enkele voorbeelden te noemen. Hieronder lees je meer over onze commissies en de activiteiten die worden georganiseerd door onze studenten.

Commissies

Al de activiteiten van Tilia worden georganiseerd door commissies waarin studenten zelf plaats hebben. Zo zorgt de commissie Trivium ervoor dat Tilianen regelmatig naar lezingen en modules kunnen over de meest gevarieerde en interessante onderwerpen die raken aan het recht. De Introkampcommissie verzorgt het introkamp voor alle nieuwe eerstejaars studenten zodat zij elkaar zo snel mogelijk leren kennen, en andersom Tilia ook hen! Elk jaar wordt er ook een studiereis georganiseerd naar Londen door Atlas, een commissie die geheel uit eerstejaars bestaat.

Introkamp_website_foto.JPG
Eerstejaars op het introkamp.
Oefenrechtbank_website_foto.jpg
Derdejaars tijdens de Oefenrechtbank in de Rechtbank Midden-Nederland.

Recht in de praktijk

Door de inzet van de 21 commissies die Tilia rijk is, krijgen onze leden de mogelijkheid om mee te doen aan een breed scala aan activiteiten. Op het gebied van inhoudelijke activiteiten zijn een aantal voorbeelden hiervan de eerder genoemde lezingen en kantoorbezoeken, maar ook pleitoefeningen en –wedstrijden, het jaarlijks symposium ‘The Law Factory’ en de eerste- en derdejaars Oefenrechtbank. Als Tiliaan ben je al vanaf het begin van je studie bezig met het recht in de praktijk.


Sociale en culturele activiteiten

Ook op sociaal en cultureel gebied zitten de Tilianen niet stil.  Afgelopen jaar werden onder andere een Tilia Talent Night, (thema-)borrels, een Tilia Familiadag en het jaarlijkse gala georganiseerd. Zoals gezegd gaan de eerstejaars naar Londen, maar ook ouderejaars kunnen met hun mede-Tilianen op reis. Elk jaar organiseert Terra Nova de ouderejaarsreis, met bestemmingen als Marokko en Israël.

Tilia_Talent_Night_website_foto.jpg
Tilianen laten hun muzikale talenten zien op de Tilia Talent Night.
groepsfoto_eerstejaars_cambridge.jpg
Eerstejaars tijdens de Londenreis op bezoek bij Cambridge.
TLF_websfite_foto.jpg
Samen borrelen ter afsluiting van The Law Factory.


Zowel binnen als buiten commissies krijgen de leden de mogelijkheid hun eigen ideeën uit te voeren, op die manier blijft Studievereniging Tilia dan ook altijd in ontwikkeling!