Welkom bij Studievereniging Tilia

​​Tilia is een van de twee studieverenigingen die bij het Utrecht Law College horen. De andere studievereniging heet Sirius. Studenten die bij het college Tilia worden ingedeeld, zijn daarmee automatisch lid bij deze studievereniging. Tilia is opgericht in september 2012 en een officiële vereniging sinds 11 december 2012.

De vereniging is vernoemd naar de lindeboom (waarvan Tilia de Latijnse naam is). Bij de eertijdse Germanen gold de linde als rechts- of dingboom. In haar lommerte werd recht gesproken, werden vonnissen geveld, werd er overlegd. Echter, onder de linde werd eveneens gedanst, gedronken, bemind. Kortom, het was tevens een plek voor vrolijkheid en ontspanning.

Sinds haar oprichting in 2012 is Tilia uitgegroeid tot een bloeiende vereniging. De analogie met de vroegere rechtsboom is snel gemaakt. Onze vereniging kent een fraaie balans tussen inhoudelijk tijdverdrijf en sociale bezigheden. Met een volgroeide alumnivereniging en een breed scala aan activiteiten is Tilia een lang leven beschoren.