Welkom bij
Studievereniging Tilia

Over ULC Tilia

Over Utrecht Law College

Tilia is een van de twee studieverenigingen die bij het Utrecht Law College hoort. De andere studievereniging heet Sirius.  Tilia is opgericht in september 2012. Tilia is een officiële vereniging sinds 11 december 2012 en viert eind dit jaar haar twaalfde verjaardag. 

Als studievereniging is Tilia een integraal onderdeel van het Utrecht Law College. Studenten die worden ingedeeld bij Tilia zijn automatisch lid van de studievereniging. De vereniging is vernoemd naar de lindeboom, waarvan Tilia de Latijnse naam is. Bij de vroegere Germanen gold de linde als rechtsboom. In haar lommerte werd recht gesproken, werden vonnissen geveld, werd er overlegd. Onder de linde werd er echter eveneens gedanst en gedronken. Kortom, het was tevens een plek voor vrolijkheid en ontspanning. 

De analogie tussen onze vereniging en de rechtsboom is dus gemakkelijk gemaakt. Tilia is toegespitst op verschillende pijlers: sociaal, inhoudelijk en extern. De vereniging kent dus een fraaie balans tussen inhoudelijk tijdverdrijf en sociale bezigheden. Bovendien kent Tilia een bloeiend alumninetwerk en een breed scala aan activiteiten. Omdat Tilia nog zo’n jonge vereniging is, is er extra veel ruimte voor het initiatief van de student. Alle ideeën van Tilianen zijn welkom, zo kunnen zij zelf het verschil maken. 

Lees onder het kopje 'Utrecht Law College' over wat het ULC behelst en waar Tilia zich meer specifiek mee bezig houdt. 

Aankomende evenementen

Of bekijk ons evenementenoverzicht.

Er zijn momenteel geen aankomende evenementen.