Module Wonen & Recht

 

Lieve Tilianen,

We zullen er allemaal wel op een manier mee geconfronteerd zijn: de woningcrisis. Van torenhoge huur- en koopprijzen tot ellenlange wachttijden voor een kamer bij de SSH, de woningcrisis is voor velen een groot probleem. Trivium wil dan ook graag met jullie dit probleem vanuit verschillende aspecten belichten. Daarom nodigen we jullie van harte uit om deel te nemen aan de module Wonen & Recht. De module zal als volgt worden opgebouwd:

 

1 mei, 19.15 tot 21.00 uur: Lezing Maarten Sanders

Maarten Sanders is architect en directeur van OIII Architecten, en heeft veel belangstelling voor maatschappelijke ontwikkelingen rond thema’s als wonen en duurzaamheid. In deze module zal hij de spits afbijten met een verkenning van de oorsprong van het wonen als basisbehoefte van mensen en de relatie met het recht.

 

8 mei, 19.15 tot 21.00: Lezing Johan Conijn

Johan Conijn is jarenlang hoogleraar Woningmarkt geweest aan de Universiteit van Amsterdam. Waarbij hij veel onderzoek heeft gedaan naar de woningnood, de oorzaken en de gevolgen ervan. Tegenwoordig adviseert hij als directeur woningcorporaties bij Finance Ideas. In deze lezing zal hij wat gaan vertellen over de woningmarkt, hoe die zo geworden is en hoe de woningmarkt er in de toekomst uit komt te zien.  

 

17 mei, 19.15 tot 21.00: Peter Tennekes

Peter Tennekes is partner bij Van Diepen Van der Kroef advocaten. Hij is na het afronden van zijn studie eerst werkzaam geweest als advocaat in Utrecht. Na een aantal jaar is hij overgestapt naar het bedrijfsleven waar hij de bouwkundige kneepjes van het vak heeft geleerd. Sinds zijn terugkomst in de advocatuur is hij gespecialiseerd in aanbestedingsrecht, huurrecht, vastgoed, internationaal recht en procesrecht. Hij zal tijdens deze module vooral toespitsen op het aanbestedingsrecht en zijn ervaringen binnen het bedrijfsleven met ons delen. 

 

24 mei, 19.15 tot 21.00: Lezing Olaf Nieuwenhuis

Olaf Nieuwenhuis is directeur projectontwikkeling en sinds 2005 werkzaam bij Kroonenberg Groep B.V. Na het afronden van de bachelor rechtsgeleerdheid is hij zich gaan specialiseren in het vastgoed. Naast velen projecten die in Nederland worden opgezet, werken zij ook veel met partijen in New York, Chicago, Miami en Toronto. We zullen kijken naar de velen aspecten die bouw heeft, en welke velen juridische kanten de bouw kent.

 

13 juni, 17.15 tot 19.00: Lezing Liesbeth Berkouwer

Liesbeth Berkouwer is senior advocaat en werkzaam bij Stibbe. Zij is gespecialiseerd in het bestuurs- en omgevingsrecht en houdt zich daarbij veel bezig met de stikstofproblematiek waar zij ook in samenwerking met haar collega Anne Collignon een podcast aflevering over heeft gemaakt bij Stibbe Talks (te luisteren via Spotify). Daarnaast doceert zij bestuursrecht aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. In deze lezing zal zij vertellen over de wet- en regelgeving rondom stikstof met betrekking tot de woningbouw. 

 

Nog niet alle lezingen staan vast dus let er op dat je ook de avond van 6 juni vrijhoudt!

Deelnemers

Je moet ingelogd zijn om alle deelnemers te zien