Module Internationaal Recht

Deelname

Aanmelden voor dit evenement is niet meer mogelijk

Over dit evenement

Categorie
Educatief
Organisator
Trivium
Datum en tijd
1 dec. 2020 19:00 - 26 jan. 2021 21:00

Module Internationaal Recht

De module Internationaal Recht zal verschillende aspecten van het internationale recht en internationale betrekkingen behandelen, van de VN en de nieuwe wereldorde tot de afbrokkelende democratieën in Oost-Europa. Er is plek voor 25 Tilianen. De inschrijvingen gaan open op maandag 30 november 12:00.

Deze module bevat de volgende lezingen:

 • Duco Hellema - 1 december (19.00-20.30)
  Duco Hellema is emeritus hoogleraar in geschiedenis van internationale betrekkingen bij de Universiteit Utrecht. Hij zal een lezing houden over de veranderende wereldorde en de machtsposities van supermachten als de VS, Rusland en China. 
 • Mert Kumru -  9 december 2020 (19.30-21.00)
  Deze ex-ULC'er is jongerenvertegenwoordiger bij de Verenigde Naties. Hij zal vertellen over de Verenigde Naties en de rol die hij als jongerenvertegenwoordiger hierin vervult. 
 • Marriët Schuurman - de week van 14 december 2020 (datum + tijd worden zo snel mogelijk aangekondigd)
  Marriët Schuurman is één van de meest vooraanstaande diplomaten van Nederland. Ze is onder meer speciaal vertegenwoordiger van vrouwenrechten, vrede en veiligheid bij de NAVO geweest namens Nederland en is nu werkzaam als Director of Stabilisation and Humanitarian Aid bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Zij zal een lezing verzorgen over mensenrechten en haar werk als diplomate.
 • Maurice Adams - 18 januari 2021 (19.30-21.00)
  Maurice Adams is hoogleraar aan de Universiteit van Tilburg en is gespecialiseerd in de democratische rechtsstaat. Hij zal een lezing verzorgen over de staat van de rechtsstaat en democratie in Oost-Europese landen als Polen en Hongarije.
 • Thom Dieben en Cathalijne van der Plas - 26 januari 2021 (19.30 - 21.00)
  Deze twee advocaten zijn werkzaam bij JahaeRaymakers in Amsterdam. Zij zijn het afgelopen jaar betrokken geweest bij een civiele rechtszaak aangaande de aansprakelijkheid van buitenlandse gezagsdragers in de context van internationale misdrijven. Deze lezing gaat dus in op zowel het internationale privaatrecht als het internationale strafrecht.
 • Frans Weekers - Datum wordt zo snel mogelijk aangekondigd
  Frans Weekers zal bij velen van jullie al bekend zijn als verzorger van de openingslezing van dit jaar. Frans heeft lange tijd in de politiek gewerkt, maar werkt nu als secretaris-generaal van de Benelux-Unie. Hij zal vertellen over internationale financiële instellingen en het recht dat daarbij betrokken is en daarmee de module afsluiten.

Let op: wanneer je je aanmeldt, is het van belang dat je op alle zes de momenten aanwezig kunt zijn, zodat je het modulecertificaat kunt ontvangen. De inschrijvingen sluiten op dinsdag 1 december om 16:00 uur


(Banner vector created by kjpargeter - www.freepik.com)

Deelnemers

Je moet ingelogd zijn om alle deelnemers te zien

Onze sponsoren