Module Georganiseerde Misdaad

Deelname

Aanmelden voor dit evenement is niet meer mogelijk

Over dit evenement

Categorie
Educatief
Organisator
Trivium
Vanaf
3 okt. 2019 17:15:00
Tot
28 nov. 2019 21:00:00

In Amsterdam hoor je over liquidatie na liquidatie, is Nederland een narcostaat aan het worden? Wat zit er eigenlijk achter mijn pilletje? En wat gebeurd er toch eigenlijk in onze havens? Allemaal vragen die nu spelen en waarop je in de module georganiseerde misdaad geheid antwoord op gaat krijgen! Met bijzondere sprekers als het plaatsvervangend hoofd van de nationale recherche, Pieter Tops en coördinator synthetische drugs Freek Pecht.

Donderdag 3 oktober 2019 17.15 - 19.00 uur
De eerste lezing van de module georganiseerde misdaad zal gegeven worden door Martijn Mol, hij is nu Operationeel Specialist A bij de politie, maar hiervoor zat hij in het ondermijningsteam van Zeeland-West Brabant. Hij komt vertellen over onder andere Project Piggyback, wat gaat over de cocaïnesmokkel via containers met fruit en hoe criminelen dus profiteren van legale handel.

Donderdag 10 oktober 2019 19.15 - 21.00 uur
De tweede lezing zal gegeven worden door niet één, maar twee hele bijzondere sprekers. Frits Lauwaars spreekt, hij was rechter in het liquidatieproces Passage, dat draaide om een serie onderwereld moorden waar de kroongetuige Peter La S getuigde. Daarnaast komt de bekende advocaat Gerard Spong spreken. Hij heeft een hele hoop bekende mensen, zoals Patrick Kluivert bijgestaan en was betrokken bij grote zaken, zoals het proces tegen Wilders.

Donderdag 17 oktober 2019 17.15 - 19.00 uur
Deze lezing zal gegeven worden door Jeroen Poelert, het plaatsvervangend hoofd van de Nationale Recherche. Hij gelooft in de kracht van de politie en dat met goede samenwerking ze een hele hoop kunnen in de aanpak van extreem geweld. Hij zit middenin het veld van de georganiseerde misdaad en weet hier ons dus van alles over te vertellen, van witwassen tot de Mocro War.  Zeker met de ontwikkelingen van de afgelopen weken een hele interessante spreker!

Donderdag 24 oktober 2019 19.15 - 21.00 uur
Deze avond zal er een lezing plaatsvinden over heimelijke opsporing. Deze zal gegeven worden door Frank Claassens. Hij heeft onlangs een boek geschreven over heimelijke opsporing. Hij zal vertellen over alle opsporingsbevoegdheden van de politie, en zal vragen komen beantwoorden als, wanneer wordt het uitlokken van een strafbaar feit juridisch ontoelaatbaar? Of: mag de politie heimelijke goederen aan verdachten verkopen?

Donderdag 7 november 19.15 - 21.00 uur
Op deze avond komt Freek Pecht spreken. Misschien heb je hem zijn naam  al eens voorbij zien komen op tv, bij bijvoorbeeld Nieuwsuur of in de krant. Hij is coördinator synthetische drugs bij de politie Zeeland - West Brabant en weet dus precies wat er voorafgaat aan jouw pilletje op een festival. Hij komt vertellen over de zware georganiseerde criminaliteit achter xtc in Nederland, een echte aanrader dus. 

Donderdag 14 november 19.15 - 21.00 uur
Misschien hebben jullie zijn naam twee/drie weken voorbij horen komen in het nieuws, maar de spreker van deze avond is Pieter Tops. Hij is nu lector politie en openbaar bestuur aan de politieacademie en doet onderzoek naar ondermijnende criminaliteit. Hier bracht hij recent een onderzoek uit over hoe de onder- en bovenwereld met elkaar verstrengeld raken en hij komt deze avond bij ons vertellen over onze rol op de internationale drugsmarkt.  

 

Bron foto: Laurens Bosch/ANP.

Deelnemers

Je moet ingelogd zijn om alle deelnemers te zien

Onze sponsoren