Mensenrechtendialoog: racisme en discriminatie

Deelname

Aanmelden voor dit evenement is niet meer mogelijk

Over dit evenement

Categorie
Educatief
Datum en tijd
1 jul. 2020 20:00 - 21:30

Mensenrechtendialoog: racisme en discriminatie

Mensenrechtendialoog: racisme en discriminatie

Lieve Tilianen,

De ontwikkelingen naar aanleiding van de dood van George Floyd zullen jullie vast niet ontgaan zijn. Over de hele wereld zijn mensen in opstand gekomen tegen politiegeweld en institutioneel racisme. Er lijkt meer geluid dan ooit te zijn gekomen voor de Black Lives Matter movement, mede dankzij alle aandacht die deze heeft gekregen op de sociale media. Enorm veel emotionerend en activerend beeld- en geluidsmateriaal gaat rond op het internet. Ook verschenen er op Blackout Tuesday één voor één miljoenen zwarte vierkantjes op Instagram, een deel waarvan op onze eigen feeds. 

Racisme is dus een zeer actueel thema. Het is ook nog eens een zeer belangrijk thema: er staat een verbod op in het eerste artikel van onze Grondwet. Aangezien wij ons bij Tilia willen verdiepen in het recht dat wij leren uit de boeken, leek het mij leuk om dit te doen aan de hand van de actualiteiten. Ik heb ons daarom ingeschreven bij Amnesty International voor een “Mensenrechtendialoog” over discriminatie en racisme. Sprekers zullen ons meer vertellen over de mensenrechten, waarna wij zelf in discussie zullen gaan in kleine groepjes aan de hand van enkele vraagstukken.

De lezing zal plaatsvinden via Teams op woensdag 1 juli om 20:00 uur. De aanmeldingen gaan open op maandag 22 juni om 12:00 uur en zullen sluiten op vrijdag  27 juni. Er is een beperkt aantal plekken, maar wel een wachtlijst. Indien er meer animo is, kunnen er eventueel meer mensen meedoen.

Ik heb er vertrouwen in dat dit een leuke manier gaat zijn om van elkaar te leren. Daarom kijk ik er zeer naar uit om jullie te zien bij deze interactieve lezing.

Groet,

Serena Buda

Deelnemers

Je moet ingelogd zijn om alle deelnemers te zien

Onze sponsoren