Blog

Interview Tiliaan van de maand: December

  • Vereniging
  • 4 minuten (714 woorden)

Interview Tiliaan van de maand: Tessa Jager

Elke maand wordt binnen Tilia een van haar leden benoemd tot Tiliaan van de maand: bijvoorbeeld vanwege zijn of haar betrokkenheid bij de vereniging of uitzonderlijke prestaties. Het nomineren van één van je medestudenten is een mooie manier om hem of haar in het zonnetje te zetten. Zo ook bij de Tiliaan van de maand december: Tessa Jager!

Naam: Tessa Jager

Jaar: Derdejaars

Woonplaats: Oorspronkelijk Veenendaal, momenteel Edinburgh

Leeftijd: 22 jaar

 

Hey Tessa, gefeliciteerd! Hoe gaat het met je?

‘’Het gaat heel erg goed met me. Nu het nog vakantie is ben ik thuis, maar ik vertrek snel weer naar Edinburgh waar ik nu voor een jaar aan het studeren ben.’’

 

Hoe bevalt het daar in Edinburgh?

‘’Het bevalt me echt super goed. Ik zou het iedereen aanraden om naar het buitenland te gaan, hoe cliché het ook klinkt. Je leert er heel erg veel van. Edinburgh in het bijzonder kan ik ook echt aanraden, ik heb het er erg naar mijn zin. Het is echt een community, met hele open-minded mensen.”

 

En wat(waar)?studeer je?

“Er zijn meerdere universiteiten in de stad maar ik studeer aan de University of Edinburgh. Ik volg  internationaal recht, Schots recht, medisch recht en twee vakken in sociale geografie.

 

Sociale geografie en rechten, wil je daar later ook verder in? Bijvoorbeeld met een master?

“Ik denk het wel. In mijn master en later in mijn werk wil ik onderzoeken hoe recht zo gemaakt kan worden dat het werkt, en daarbij vind ik een culturele insteek interessant. Ik hou van mensen en ik vind hoe mensen met elkaar omgaan interessant. Eigenlijk is dit dus op het snijvlak van (inter)nationaal recht en sociale geografie/antropologie. Ik vind het heel erg interessant hoe recht zó gemaakt kan worden dat het past in een land.”

 

Wilde je wel altijd al rechten studeren? Of heb je ook altijd interesse gehad voor de sociale wetenschappen?

“Nou ik heb heel lang getwijfeld. Ik vond rechten heel leuk, maar iets met de sociale wetenschappen vond ik ook interessant. Uiteindelijk heb ik toch voor rechten gekozen en daar ben ik blij mee. Het is een brede basis en het is ook goed te combineren met sociaal onderzoek.”

 

Waar zie jij jezelf over tien jaar?

“Oh dat is wel een lastige vraag! Het bevalt me heel goed om in het buitenland te wonen en te studeren. Ik zie mezelf dat later ook wel doen, bijvoorbeeld bij een internationale organisatie of in diplomatie. Of bijvoorbeeld bij een organisatie als Unicef of als onderzoeker bij een universiteit. Ik vind het leuker als ik bij een onpartijdige organisatie kan werken.”

 

Mede door je betrokkenheid bij Tilia ben je benoemd tot Tiliaan van de maand. Wat vind je eigenlijk het leukste aan ULC/Tilia? En wat is je leukste Tilia-moment?

“Het allerleukste aan zowel het ULC als Tilia vind ik het community-gevoel. We zijn met een grote groep van hele interessante en gemotiveerde studenten en dat inspireert. Ik denk dat het ULC daarin ook erg uniek is. Mijn leukste Tilia-moment vond ik de Atlas-reis naar Londen. Ik was zij-instromer en kende dus nog niemand. Dat was wel spannend, maar uiteindelijk was het juist de perfecte manier om iedereen te leren kennen.”

 

Wat wil je graag meegeven aan je medestudenten? Hoe word je Tiliaan van de maand :)

“Haha, het kwam nogal uit de lucht vallen hoor dat ik het geworden was. Twee uur voordat ik mijn laatste tentamen moest maken hoorde ik het toevallig. Dat was wel een hele fijne opsteker! Wat ik graag zou willen meegeven aan de andere Tilianen is dat je echt moet kijken naar hoe jij het ULC kan gebruiken om de talenten die je al hebt te versterken en te ontwikkelen. In het eerste jaar kijk je best wel naar wat anderen doen en hoe je ‘erbij kunt horen’. Als je er wat langer bij zit dan realiseer je je dat jij juist mee die community vormt.’’

 

De RedaCie wil Tessa heel erg bedanken voor haar tijd en wenst haar heel veel succes in Edinburgh en met haar verdere studie!

Weet jij iemand die de titel Tiliaan van de maand verdient? Geef het snel door op de site!

Liefs,

Margot namens de RedaCie


Interview Tiliaan van de maand: Januari
31jan

Interview Tiliaan van de maand: Januari

Interview Tiliaan van de maand: Januari Elke maand wordt binnen Tilia een van haar leden benoemd tot Tiliaan van de maand: bijvoorbeeld...

Dies-week
14jan

Dies-week

Een Dies om jaloers (Invidia) op te zijn Maandag 16 december – Mindfulness-Symposium Op de – voor sommigen nog wat vroege –...

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren