Expectations vs. Reality: Londenreis 

Om een goed beeld te geven van de Londenreis heeft Marit uit de Atlascommissie van tevoren een stukje geschreven over haar verwachtingen van de reis (normaal gedrukte stukjes). E’mile uit de RedaCie heeft na de reis een stukje geschreven over hoe de reis er daadwerkelijk uitzag (cursieve stukjes). Als je geïnteresseerd bent in hoe de Londenreis is verlopen, lees dan vooral verder! 

Hoe begin je daaraan, een Londenreis plannen? Het is inmiddels bijna 3 maanden geleden dat de Atlascommissie voor het eerst bij elkaar kwam. Nu is de Londenreis nog maar een week weg. Het is heel gek om te bedenken dat je komende maandag écht om kwart over 6 in Moreelsepark staat en een poging doet om al je jaargenoten op tijd de bus in te jennen. Als je bezig bent met de voorbereiding van zoiets dan ben je zó erg bezig met de organisatie, dat je er eigenlijk helemaal niet bij stil hoe die reis er nou concreet uit gaat zien en wat je verwachtingen ervan zijn. Dus bij deze: 

Maandag 3 februari - Vermoeide koppies en een hyperactieve aankomst      
Het beeld wat ik heb van de maandag is vroeg opstaan en dan na een lange reis aankomen in voor velen een nieuwe stad. Ons plan is om er met de Crazy88 voor te zorgen dat iedereen even met mensen omgaat die hij/zij normaal niet spreekt. Niet alleen om voor de instromers weer een beetje een introkamp-gevoel te creëren, maar ook zodat wij zelf weer een beetje door elkaar gehusseld worden! Mensen uit de andere werkgroep zie je nu eenmaal niet zo heel vaak. 

In de vroege morgen vertrokken we (bijna compleet) rond 7 uur vanuit het Moreelsepark op weg naar London. Na aankomst stond er een Crazy88 op de planning. In groepjes moesten we allerlei opdrachten in het openbaar uitvoeren om zoveel mogelijk punten te verzamelen. Ik weet zeker dat we een opvallend verschijnsel waren door onder andere ons Tilia-lied te zingen, een huwelijksaanzoek te doen en Zwerkbal te spelen met Harry Potter-fans. Op deze eerste avond gingen we gezamenlijk eten in Planet Hollywood, een restaurant dat geheel Amerikaans ingericht was. Na dit etentje werd er een drankje gedaan in de pub en vermoeid door de lange reis gingen de meesten redelijk vroeg naar bed. De volgende morgen ging de wekker namelijk om half zes.

Dinsdag 4 februari - Strak in pak en relaxt rondslenteren
Als commissie wil je natuurlijk dat je een beetje een goede indruk achterlaat in Londen, maar bij sommige uitstapjes weten wij ook niet helemaal wat ons concreet te wachten staat. Op die manier zijn dagen zoals deze voor ons zelf ook nog een beetje een verrassing; óf het is superleuk en iedereen heeft het naar zijn zin, óf het is helemaal niks. Gelukkig hebben we goede verhalen gehoord van vorig jaar, dus dat stelt ons wel een beetje gerust. 

Vandaag brachten we een bezoek aan het advocatenkantoor Bird&Bird. Iedereen was netjes en formeel gekleed en om 9 uur kregen we een presentatie met algemene informatie over het kantoor. We leerden het kantoor goed kennen en de medewerkers maakten ons duidelijk dat er buiten het werk ook tijd is voor ontspanning, zoals sporten en borrelen. ‘S avonds was er een kroegentocht gepland. Rond 8 uur verzamelden we ons bij het eerste café met een gratis shotje en drankjes met korting. Ook Titia, Yolanda en Lukas (die net waren aangekomen) sloten aan en dronken gezellig een drankje mee. Na maar liefst 5 kroegen ging een klein deel van de groep nog uit. 

Woensdag 5 februari - Druk, chaos, tijd tekort  
Hoe goed je ook plant, soms moeten er dingen een beetje mee zitten op de reis. Zie daar bij ons de woensdag. We vertrekken vroeg naar Cambridge en gaan ‘s avonds meteen door naar Mamma mia de musical! Ik denk een dag waar heel veel mensen wel naar uitkijken, maar die ook wel slopend is (zeker voor ons zessen). Zijn we op tijd bij Cambridge? Is de rondleiding en lezing naar verwachting? En vooral: zijn we op tijd terug voor het avondeten en Mamma Mia? We gaan het zien… 

Eenmaal aangekomen in Cambridge kregen we eerst een rondleiding van een Tiliaan en twee Sirii over het St. John’s College en het leven in Cambridge. Na een lunch in de kantine van het college kregen we in een kerkkapel een lezing van Lukas. Aan de hand van een toneelstuk van William Shakespeare, The Merchant of Venice, legde hij de beginselen van het overeenkomstenrecht uit. Ondanks dat iedereen een beetje vermoeid was van de vorige nacht (Lukas zelf ook) was het een interessante lezing. Terug in London was het wel stress, want we hadden maar heel kort de tijd voor we door gingen naar Mamma Mia, voor velen het hoogtepunt van de week! Twee uur lang de leukste hitjes van ABBA, lekker meezingen en genieten (ook de heren!). Een mooie afsluiting van een hectische dag!

Donderdag 6 februari - Rustig aan en gezelligheid
Donderdag is wat meer relaxt en daar maak ik me eigenlijk minder zorgen over. We spreken pas wat later af, dus iedereen heeft een rustige ochtend en de planning belooft veel goeds; rustig kijken, luisteren en uitbrakken. Een ruime middag vrij en daarna naar ‘The Counting House’, een pub in originele stijl, waar we samen de laatste avond in London vieren. Donderdag zie ik niet heel snel iets misgaan en het is wel fijn dat die dag wat rustiger is wat betreft het programma. 

Vandaag stond er een rondleiding door de Royal Courts of Justice op de planning, waar we kort een kijkje mochten nemen bij een uitspraak van de Court of Appeal. Daarna konden liefhebbers ook een rechtszaak bijwonen in de Old Bailey. Hier worden de belangrijkste rechtszaken gevoerd in de omgeving van London. De laatste geplande activiteit van de week was vervolgens de Tilia borrel in ‘The Counting House’. Dit was een erg chic café waar zakenmannen en -vrouwen na het werk heen gingen voor een drankje. Later op de avond, kwam iedereen na veel gedoe en vertraging onderweg goed aan bij de club, waar tot diep in de nacht de laatste avond in Londen werd gevierd. 

Vrijdag 7 februari - Uitbrakken, je eigen ding doen, vrij 
Vrijdag, het woord zegt het al. Lekker vrij. Wil je naar de toeristische spots, de bekende filmplaatsen, je week serieus afsluiten of de hele dag op een terrasje zitten? Dat is denk ik echt wel iets wat we goed hebben gepland; naarmate de week vordert en iedereen vermoeider raakt, wordt het programma ook minder intensief. Een heerlijk rustige laatste dag in Engeland! 

Alweer de laatste dag van de week. Wat ging het snel! Voor vandaag stonden er geen activiteiten op de planning. De meesten sloegen souvenirs voor het thuisfront in of bekeken de laatste grote bezienswaardigheden. Na een gezamenlijk avondeten bij het restaurant Mediterraneo vertrok de bus naar Nederland. Daar ging iedereen snel naar huis om de slaap van de afgelopen week in te halen. Volgens mij zijn we nog niet helemaal hersteld van de reis, want er heerst een behoorlijke kriebelhoest en verkoudheid bij de eerstejaars… 

Dat dus. Ik denk dat we heel tevreden mogen zijn met hoe de reis is uitgepakt. Er hing een goede sfeer, iedereen had het naar zijn zin en onze nieuwe jaargenootjes zijn met open armen verwelkomd (want ze zijn superleuk!). Een reis met veel genieten, maar ook een beetje door bikkelen. In ieder geval iets om naar uit te kijken als eerstejaars Tilianen! 

Kusjes,
Marit en E’mile namens Atlas en de Redacie.