Blog

Dies-week

  • Vereniging
  • 4 minuten (844 woorden)

Een Dies om jaloers (Invidia) op te zijn

Maandag 16 december – Mindfulness-Symposium

Op de – voor sommigen nog wat vroege – maandagochtend betraden zo’n 50 Tilianen de oude Utrechtse gevangenis De Lik. Deze prachtige locatie vormde het toneel van de openingsactiviteit van de Diesweek: het Mindfulness-Symposium. Bij dit symposium stond de zonde Superbia (hoogmoed) centraal. Tijdens de openingslezing vertelde talentmanager Saskia Teulings over de mogelijkheid die mindfulness biedt voor het tegengaan van stress. Zij deed dit samen met Florence van Ravels, die haar baan als Zuidas-advocaat inruilde voor een baan als professioneel coach. Florence legde uit waarom ze het leven als Zuidas-advocaat niet meer zag zitten en gaf tips aan ons als (misschien wel) advocaten in spe over het omgaan met de werkdruk die op advocaten afkomt. Na een korte pauze voor koffie, een kijkje in de oude cellen van de gevangenis en een bezoekje aan het toilet was het tijd voor de workshopronde. In vier verschillende workshops leerden de Tilianen over hoe je kan omgaan met stress, prestatiedruk en het maken van lastige keuzes. Zelf kreeg ik een kijkje in het gebied van mindful zelfcompassie. Miranda van het Amsterdamse Centrum voor Mindfulness gaf de tip om regelmatig rustmomenten in te plannen en leerde ons een aantal mindful zelfcompassie-oefeningen die kunnen helpen met het wegnemen van stress. Tot slot was er een georganiseerde lunch met ontzettend veel lekkere belegde broodjes, waar nagepraat kon worden over het symposium. Toen er een einde kwam aan het symposium verlieten de Tilianen de koude gangen van de gevangenis weer met een goed gevulde maag, veel inspiratie en wellicht een wat gezakte hoogmoed.

Dinsdag 17 december - Filmavond 

De Dies trapte misschien wel af met een mindfulness-symposium, maar voor mij begon de feestweek pas echt op dinsdagavond, onder een dekentje in het filmcafé. Voorafgaand aan de filmavond was er een heuse online poll-war; die weliswaar door ‘Se7en’ werd gewonnen, maar menig Tiliaan wilde eigenlijk liever hun jeugd herleven met ‘Het huis Anubis’. Zo kwam het dat het filmcafé op dinsdagavond toch niet zo vol zat als verwacht. Dat zorgde dan wel weer voor privé-dekentjes, zeeën van ruimte en dus een knus en lui (de zonde van vanavond was immers Acedia) avondje.

Ik had de film ‘Se7en’ zelf nog nooit gezien en kan een goede thriller of horror best waarderen, maar ben niet zo van de grimmige beelden. Kortom: het was voor mij een heel goede film zolang ik me op het goede moment even op de vloer concentreerde. Gelukkig werd alles goed gemaakt door het heerlijke Tilia-sfeertje, een biertje, warme chocomel of glaasje wijn en de geweldige cast van de film – dank u zeer, Brad Pitt en Morgan Freeman.

Al met al was het een heerlijk avondje en een prachtige aftrap van de Dies-festiviteiten, die de lat in ieder geval lekker hoog legde voor de rest van de week!

Woensdag 18 december- Rollerskaten 

Woensdagavond bestormden de Tilianen Roller Planet in Amsterdam. Na een ritje in de (voor de meesten verrassings-)party bus en een paar minuutjes rolschaatsen zoeken, rolden we stuntelig de baan op. We stonden voor de volgende keuze; geef je opnieuw toe aan Acedia (luiheid) of sloof je je uit door Superbia (hoogmoed)? Menig Tiliaan heeft de grond van dichtbij gezien die woensdagavond, terwijl ervaren skaters en schaatsers hun raceskills lieten zien op het lange stuk van de baan. Nieuwelingen (zoals ik) deden moeite om met het ondersteunende karretje overeind te blijven en werden ondertussen voorbij gesjeesd door rondjes draaiende experts. Kortom: het was even wennen, maar de avond verliep op rolletjes.

Donderdag 19 december – Diner en Feest

Donderdag was het alweer tijd voor de laatste Dies-activiteit van 2019. Gelukkig had de Diescommissie er alles aan gedaan om ons nog een prachtige laatste Dies-avond te bezorgen. De zondes die bij deze avond pasten, waren Gula (gulzigheid) en Luxuria (wellust). Om 19:00 uur kwamen de Tilianen prachtig en al dan niet in thema gekleed het Filmcafé binnen. In een sfeervolle zaal werd hier een heerlijk viergangendiner geserveerd. Het menu bestond uit zeer originele en geheel vegetarische gerechten, die hier en daar zeker voor inspiratie voor een kerstdiner hebben gezorgd. Tijdens dit diner konden we onder het genot van een lekker wijntje of biertje de belevenissen van de afgelopen week bespreken en ons alvast verheugen op de vakantie die nu toch wel erg dichtbij kwam. Na Gula was het tijd voor Luxuria: het slotfeest van de Diesweek. De tafels werden aan de kant geschoven, de sfeer makende planten werden naar binnen verplaatst en de muziek werd aangezet. Moe, maar voldaan verlieten de Tilianen diep in de nacht het Fillmcafé . Tijdens de werkgroep de dag daarna kon ik aan de brakke kopjes nog zien dat het een geslaagd feestje was geweest. Af en toe vielen de ogen dicht onder de mini-privaatrechtszaak die we moesten houden. Ik kan geen gedachten lezen, maar ik weet zeker dat er hier en daar al werd gedroomd van een even mooie Diesweek in het jaar 2020.

Liefs,

Marit en Tamar namens de RedaCie


Interview Tiliaan van de maand: December
21jan

Interview Tiliaan van de maand: December

Interview Tiliaan van de maand: Tessa Jager Elke maand wordt binnen Tilia een van haar leden benoemd tot Tiliaan van de maand:...

Introductie Blog
08jan

Introductie Blog

Stel: je bent een toekomstig Tiliaan, of kanshebber op dat grote geluk, en tijdens je research naar wat daar dan eigenlijk zo speciaal...

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren