Blog

CORONATILIA: Hoe handelt bestuur VIII Tilia tijdens de coronacrisis?

  • Vereniging
  • 8 minuten (1635 woorden)

Jullie hebben afgelopen tijd Tilia draaiende moeten houden zonder dat fysiek contact mogelijk was. Hoe bevalt het online vergaderen, gesprekjes voeren en het doen van bestuurstaken?

Tara; Het is heel erg wennen hoe en wat, je bent heel afhankelijk van stabiele wifi en verschillende platforms en dat is aan het begin heel erg uitzoeken en blijft daarna gewoon een beetje raar. Verder heeft Sybren gewoon een hekel aan gezellig doen over skype .

Jessica; Bestuursvergaderingen gaan wel soepel. Je merkt vooral dat online gewoon heel anders is, bijvoorbeeld met die leuke prank van Sybren…

Sybren; Ja, de inloopuurtjes zijn dus slecht bezocht; toen onze praeses besloot een rondje over te slaan bereikte het wel echt het dieptepunt. De bestuursvergadering was verplaatst naar later en toen had ik het idee om een prank uit te voeren. Dus we bedachten dat we zouden doen alsof de vergadering tóch eerder begonnen was. We hadden helemaal een aparte whatsapp groep aangemaakt dus Sophie voelde zich wel een beetje gepasseerd en zat vol stress in de werkgroep terwijl wij al begonnen waren met vergaderen. We hebben toen wel afgesproken dat dit soort grapjes analoog grappiger zijn dan digitaal. 

 

Veel Tilianen hebben denk ik geen zicht op wat jullie doen nu Tilia niet ‘open’ is. Wat is er veranderd aan jullie bestuurstaken en wat is hetzelfde gebleven?

Sybren; Mijn functie is natuurlijk redelijk gebaseerd op fysiek contact dus het was al snel duidelijk dat evenementen en taken over de zomer getild zouden worden. De commissie werkt wel heel erg mee en het vraagt ook veel van hen, vooral omdat het natuurlijk ook anders is dan waar je je voor had aangemeld. Met bijvoorbeeld TLF proberen we er toch een zo succesvol mogelijk evenement van te maken. 

Wouter; Dat geldt in die zin ook wel voor mij; mijn functie draait om fysiek contact en we proberen zo veel mogelijk voor elkaar te krijgen maar maar het is toch anders. Gezelligheid is ook iets wat je wel moeilijk online kunt creëren, dat is gewoon heel anders geworden. 

Tara; Voor mij is het met Trivium ook vooral zoeken naar wat wel en niet kan. Maar alle commissies denken fantastisch mee, echt een bedankje richting alle commissieleden! Toen we te horen kregen dat Utrecht Connected niet doorging, hebben we ook heel symbolisch alles wat afgelast zou worden van het bord afgehaald. 

Marline; Wat betreft mijn administratietaak is het grootste deel online. Ik ben vooral heel veel tijd kwijt aan het maken van een plan, welke inkomsten en uitgaven veranderen en dat soort dingen. Aan de andere kant heb ik minder administratie door dingen die niet doorgaan.

Jessica; Ja, mijn laptop en ik hebben gewoon een nog betere band opgebouwd. Maar serieus; het is een beetje hetzelfde als bij Mar, het grootste deel is sowieso al digitaal. Ik moet wel echt het onderste uit de kan halen wat betreft inspiratie voor de ledenmail. En de fotodag wordt elke keer verplaatst, dat is echt heel irritant. 

 

Hebben jullie een dagelijkse coronaroutine die jullie bevalt? En zoja, nog tips voor Tiliaantjes?

Tara; Ik merkte heel erg dat ik me stoorde aan dat er geen verschil is tussen weekend en doordeweeks, dus ik doe nu wel wat rustiger aan in het weekend om dat ritme erin te houden. Ik heb wel veel moeite met studeren, maar dat is prima, niet iedereen is even productief of op dezelfde manier productief.

Marline; Ik zet een wekker en ga (een paar keer per week) hardlopen. Daana ontbijt ik en dan ga ik aan de studie, lunchen en ‘s middags ga ik iets leuks doen. Het is pittig om in zo’n ritme te komen maar als je het eenmaal hebt, is het wel goed vol te houden. 

Sophie; Ik heb zoveel deadlines dat mijn rooster best wel wordt bepaald voor mij, dus daar kan ik eigenlijk niets aan doen. 

Wouter; Moestuinen! Aan het begin ten minste. Het was het plan van mijn moeder en mij. Ik was eerst wel echt enthousiast bezig, maar nu is het vooral mijn moeder.

Sybren; Om te zorgen dat mensen zich niet schuldig voelen; ik heb gewoon een ritme dat om tien uur begint hoor. Ik vind het ook best wel slecht dat iedereen elkaar online probeert aan te steken om iets te doen, dat moeten mensen ook zelf bepalen. Maar voor thuis-workouts vind ik de Nike training Club app echt chill. Verder heb ik trouwens een DJ set gekocht om te oefenen.
Oh, kunnen we een online Tilia feest verwachten binnenkort? 

Sybren: Nee, want Wouter is het oneens met mijn muzieksmaak dus dat gaat hij nooit toelaten. Hoe je dit ervaart hangt ook af van wat voor huis je woont; hoeveel er wordt gedronken en hoe mensen hun tijd besteden. Ik drink me bijvoorbeeld meestal ergens naartoe, naar de kneus namelijk. Dat doe ik nu natuurlijk niet meer dus dat scheelt ook veel.

Wouter; Ik merk ook heel erg het effect van minder bier op mijn lichaam, dat is echt heel nice.
Jessica; Ja dat werkt dus bij mij dus echt niet. (Jes is ook niet gestopt met drinken dus dat is op zich wel logisch).

 

Wat is jullie go-to celeb voor corona-inspiratie of -irritatie?

Tara; Mijn irritatie is dus echt Vanessa Hudgens, die eerst al met die uitspraak kwam over dat mensen toch wel gingen overlijden en nu heel moeilijk doet over thuis zitten in haar six billion dollar home...

Jessica; Mijn inspiratiebronnen zijn dus echt Sharon en Esmee van EOTB ik vind hen namelijk echt heel vermakelijk. Ze zijn ook overgestapt naar tiktok, dat is echt genieten.

Sophie; Ik wil trouwens even een shoutout geven naar Mimi voor de podcast de volksjury*. Laura en Silke van de volksjury zijn echt mijn inspiratie.
Tara; Als we het dan toch over podcasts hebben wil ik jullie graag @domdoen.depodcast

aanraden*. Een van hen is ook oud-Tiliaan. Het is heel vet om te zien hoe ze dit al langer wilden en de kans nu hebben gepakt om dat te doen.

Sybren: Ik irriteer me inmiddels trouwens wel aan *hoge pief* bij de KNVB, omdat FC Utrecht er dankzij hem echt heel slecht vanaf komt. 

 

Wel of niet toegegeven aan het maken van tik-toks? (filmpjes delen mag!) (Van Jes is algemeen bekend van wel)
Marline: Ben wel aan het scrollen dankzij Wouter en heb dus inmiddels al twee keer een melding gekregen omdat ik zo verslaafd ben. 

Wouter: Ik vind het leuk omdat je feed zich aanpast aan wat je leuk vindt. Dat werkt supergoed en daardoor vind je echt alles wat je ziet leuk. 

Sybren; Ik ben gewoon niet helemaal van de mensen online… Ik heb wel tiktok gedownload als experimentje, maar het is gewoon niet mijn generatie. Dat was wel even een stopmomentje**; ik wist gewoon echt niet wat het inhield.

 

Wat is het leukste wat er is gebeurd sinds de uni dicht is?

Iedereen: De bierproeverij! Bestuursweekend komt er ook aan, 5,6,7 juni keten in Zeeland.

Tara; Ik heb uiteindelijk heel leuk mijn verjaardag gevierd met familie en vrienden (volgens coronaregels!). Sophie en ik zijn heel braaf op 1.5 m in het park gaan eten, dat was ook leuk. 

Sybren; Onze p doet eens in de zoveel tijd iets met iedereen individueel, superleuk. Ik ben alleen dus echt al maanden niet meer aan de beurt geweest...
Sophie; Een vriendinnetje van mij werd 21, dus ik had met haar vader een snaaks plannetje gemaakt! Iedereen kreeg eten thuisbezorgd en we hadden online een verrassings 21-diner georganiseerd. 

 

Doen jullie nog dingen samen om de sfeer erin te houden nu het even tegenzit? 

Wouter; Een manier waarop we de sfeer niet erin hielden waren de bestuurstruien. Zoooooveel over vergaderd en gediscussieerd, echt niet leuk meer. Verder inloopuurtjes, samen wandelen, stickers maken van Sophie en lachen om gênante verhalen. Het komt ook wel enigszins vanzelf omdat we elkaar al een tijd kennen, dat zou anders zijn als ons bestuursjaar net zou zijn begonnen. 

 

Wat missen jullie het meest aan Tilia nu? En wat zouden jullie als we weer normaal onderwijs kunnen volgen missen aan deze tijd?

Wouter; Brakke ochtenden in de bk. Het is wel fijn nu dat het wat minder hectisch is nu je kan makkelijker overzicht houden. 

Jessica: Ik mis de bk met koffiepas en chocochinos echt heel erg. Ik dronk echt tien van die krengen per dag. 

Sybren; Ik vind het eigenlijk het jammerst (ja echt) dat al het sociale contact nu een soort drempel heeft. De normale flow waarin je elkaar automatisch update als je mensen even ziet is weg, dat mis ik het meest. Heel eerlijk, verder ga ik niet echt iets missen. (*achtergronddecor stort in*) Oke, misschien ga ik dat wel missen, elke keer een nieuw decor en achtergrond maken voor online. Ik had er één keer een met allemaal planten, die was leuk. 

Sophie; Ik mis makkelijk contact met mensen heel erg, even de bk binnenlopen en de rest van het bestuur spreken, dat soort dingen. Minder gezelligheid met mensen over het algemeen. 

Marline; Ik mis het echt om met zijn allen op de bestuurskamer tosti's te maken en dan lekker samen lunchen. Maar ik kan nu wel de tijd nemen om koffie te maken. Ik heb allemaal dingetjes gekocht en nu drink ik thuis hele lekkere koffie, niet die troep van de uni. 

Tara; Alle sociale evenementen en mensen regelmatig zien, al is het kort. De kleine momentjes in de bestuurskamer (ik zou bijna willen zeggen de bk zelf) mis ik echt! Wat ik wel ga missen als dit voorbij is, is dat ik mijn huisgenootjes nu zo veel spreek. We wonen met negen en iedereen heeft een druk leven dus het is fijn dat we elkaar nu veel zien. 

* Approved door de redacie!!

** definitie: even stilstaan bij iets en het uitzoeken

 


Interview Tiliaan van de Maand: Januari
04jan

Interview Tiliaan van de Maand: Januari

Elke maand wordt er een Tiliaan van de maand gekozen. Dat gebeurt bijvoorbeeld wanneer iemand grote betrokkenheid voor de vereniging...

14sep

Interview met Lineke Maat van Taal Doet Meer 

Interview met Lineke Maat van Taal Doet Meer  Interview door: Tamar van de Gronden (RedaCie) Genotuleerd door: Wischa Visser (Caritas)...

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen