Blog

Activiteiten in tijden van Corona

  • Vereniging
  • 5 minuten (998 woorden)

Activiteiten in tijden van Corona 

Ondanks het Corona-virus staat Tilia niet stil. De Tilianen van de verschillende commissies zijn keihard aan de slag gegaan om alsnog activiteiten te organiseren. Dat wordt natuurlijk wel een stuk lastiger nu alles online gedaan moet worden. Toch is het al verschillende commissies gelukt om evenementen te organiseren. Jessica en ik hebben namens de RedaCie een aantal van deze activiteiten bijgewoond en hierover dit artikel geschreven. Als je benieuwd bent welke activiteiten er de afgelopen tijd zijn georganiseerd en hoe dit allemaal in zijn werk ging, lees dan vooral verder! 

 

10-04-2020: CuCo – Tilia Thuis Bios  

Op deze avond konden we even heerlijk relaxen met onze mede-Tilianen onder het genot van een film en een drankje. CuCo had namelijk een heuse filmavond georganiseerd via Netflix Party! De film die is gekozen, was Call Me By Your Name. Deze film gaat over de 17-jarige Elio die verliefd wordt op de 24-jarige Oliver, de assistent van zijn vader. Elio en Oliver brengen veel tijd door samen en er ontstaat tussen hen uiteindelijk een vakantieliefde. 

De film is een aantal keren op pauze gezet, waarna er in de chatfunctie is gediscussieerd over stellingen als: is de relatie tussen Elio en Oliver gelijk of ongelijk? En in welke mate mag de producent van een film afwijken van de verhaallijn van het boek? De aanwezige Tilianen waren erg enthousiast en vonden het ook erg leuk dat er ruimte was voor discussie. Het was dan ook een geslaagde avond! 

 

20-04-2020: Trivium – Webinar Europees mededingingsrecht en verboden fusies 

Op deze avond was er een webinar georganiseerd door Trivium met als spreker Ashwin van Rooijen. Hij is advocaat in Brussel en gespecialiseerd in het mededingingsrecht bij het Engelse kantoor Clifford Chance. 

 Tijdens de webinar kwamen vragen aan bod zoals: wat is de significante belemmering waar de Europese Commissie zich bij een verbod op baseert? Moet een monopolie altijd voorkomen worden? Kan er samenwerking tussen bedrijven plaatsvinden om de crisis te bestrijden? En in hoeverre is een afwijzing van een fusie definitief?

 De vraag die ik persoonlijk zelf het interessantst vond, was: wat is de invloed van het Corona-virus op het mededingingsrecht en fusies? 

 Van Rooijen gaf hierover aan dat het Corona-virus ongetwijfeld een enorme impact zal hebben. Het zal voor bedrijven zeker moeilijker worden om hun hoofd boven water te houden, omdat mensen niet meer samen op kantoor kunnen zijn en de werkzaamheden daardoor op een aangepaste manier moeten worden verricht. Echter, de toekomst moet nog uitwijzen hoeveel bedrijven er precies zullen omvallen en of samenwerking tussen bedrijven makkelijker zal worden om de crisis aan te pakken. Fuseren in deze omstandigheden is toegestaan, maar alleen wanneer dit niet langer duurt dan noodzakelijk. 

 Voor de webinar waren er door iedereen vragen ingestuurd naar aanleiding van het luisteren van een podcast. Deze vragen werden behandeld, waarbij de mensen die ze stelden ook hun webcam konden aanzetten en eventuele vervolgvragen konden stellen. Zo was er toch enige interactie tussen de spreker en de Tilianen. 

 

21-04-2020: Fortuna – Online Bingoborrel

Fortuna kon als commissie natuurlijk niet achterblijven met het organiseren van digitale evenementen. 21 april was het dan zover, de Fortuna Bingoborrel. Van tevoren konden de deelnemende Tilianen ieder een persoonlijke bingokaart samenstellen door hun antwoorden op verschillende vragen in te vullen in de vakjes van de kaart. ‘Hoeveel plakkertjes zitten er in je privaatrecht bundel?’, ‘Wat is je hoogste uitgave bij Gilo’s, Bambi, Eethuis etc ?’ en ‘Hoeveel seconden heb je nodig voor een Ice?’ zijn enkele voorbeelden van de vragen die de Tilianen moesten beantwoorden mét een getal onder de honderd. Alhoewel een Ice binnen 100 seconden er voor mij niet inzit, bleek menig ander Tiliaan daar minder moeite mee te hebben. 

Om 15:30 uur druppelde iedereen langzaamaan de Zoom-meeting binnen. Gastheer Cis zat al op ons te wachten, gehuld in een ludiek pak en Tiliadas. Toen ook de laatste paar leden gearriveerd waren, konden we beginnen. Er waren verschillende prijzen te winnen voor verticale, horizontale, diagonale bingo’s én natuurlijk de hoofdprijs voor de volle kaart! Maar de ene prijs was de andere niet. Zo was mijn prijs het doneren van een paar euro aan Caritas, terwijl een ander met een chocoladereep naar huis ging. Maar goed, het gaat immers om de gezelligheid. 

Toen het einde van de bingo inzicht was, werd het bloedstollend spannend. De prijs voor de volle kaart was nog over en er waren meerdere kanshebbers. Uiteindelijk ging Lauren met de hoofdprijs naar huis: een aantal gratis drankjes op de volgende fysieke Fortuna-activiteit! 

 

07-05-2020: Fortuna – Digitale Bierproeverij

In de avond van 7 mei stond alweer de tweede Fortuna-activiteit in dit digitale corona-tijdperk op de planning: een ware bierproeverij! De deelnemers hadden van tevoren instructies gekregen om drie verschillende biertjes te kopen. Alledrie gewoon verkrijgbaar in de lokale Albert Heijn! (Tenzij je in Son en Breugel woont blijkbaar) 

Opnieuw verwelkomde gastheer Cis ons in de Zoom-meeting, uiteraard ook dit keer in jasje-dasje. Hij zou ons die avond verblijden met zijn kennis over de drie heerlijke biertjes die wij hadden aangeschaft; Brouwerij ‘t IJ Zatte, Hertog Jan Lentebock en Delirium. Nadat Cis ons over ieder biertje telkens wat verteld had, speelden we met zijn allen een Kahoot over, je raadt het al, bier. Dat bleek moeilijker dan gedacht. Tot onze verbazing bleek de top 5 steeds bijna volledig uit commissieleden te bestaan. Erg verdacht. Gelukkig ging er uiteindelijk toch een niet-commissielid met de hoofdprijs vandoor. 

Ik heb zelf enorm genoten van de bierproeverij. Het was hartstikke leuk om iedereen weer even te spreken en samen een drankje te doen. Kortom, een supergezellige avond!

 De Tilianen in de verschillende commissies doen allemaal goed hun best om de verschillende zaken nu op een aangepaste manier te regelen. Hopelijk vond je het lezen van dit artikel over de activiteiten die zijn georganiseerd interessant!  

 

Veel liefs en gezondheid, 

 

E’mile en Jessica namens de RedaCie.  


14sep

Interview met Lineke Maat van Taal Doet Meer 

Interview met Lineke Maat van Taal Doet Meer  Interview door: Tamar van de Gronden (RedaCie) Genotuleerd door: Wischa Visser (Caritas)...

Terra Nova goes Riga & Tallinn!
02mei

Terra Nova goes Riga & Tallinn!

Terra Nova goes Riga & Tallinn Tallinn, Estland   Mijn arme, arme rolkoffertje. Denderend over kiezelstenen straatjes, paadjes en...

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen