Blog

Interview Tiliaan van de Maand: Februari

  • Vereniging
  • 6 minuten (1300 woorden)

 

Elke maand wordt er een Tiliaan van de maand gekozen. Dat gebeurt bijvoorbeeld wanneer iemand grote betrokkenheid voor de vereniging heeft getoond of een uitzonderlijke prestatie heeft neergezet. Het nomineren van één van je medestudenten is een mooie manier om hem of haar in het zonnetje te zetten. Dit keer is dat Tara van den Broek.

 

Naam: Tara van den Broek

Jaar: derdejaars

Woonplaats: Utrecht

Leeftijd: 20

 

Leuk dat ik je mag interviewen! Hoe gaat het met je? 

Goed! Ik zit op dit moment helemaal in de studiemodus omdat ik volgende week tentamens heb, dus het is wel een beetje druk. Ik doe nu ook de minor criminologie en dat vind ik heel erg leuk. Het gaat echt over het ‘waarom’ achter crimineel gedrag en dat sluit gewoon net iets beter aan bij mijn interesses dan de verschillende privaatrechtvakken die ik tot nu toe heb gevolgd. Ik vond strafrecht eigenlijk altijd al leuker, dus wat dat betreft ben ik heel blij dat ik deze minor ben gaan doen. 

 

Je bent Tiliaan van de maand geworden omdat je naast de rechtenstudie ook nog heel veel andere dingen doet, bijvoorbeeld bij Feminer. Zou je daar iets meer over kunnen vertellen? 

Feminer is een initiatief van vier meiden, waarvan er ook een aantal op het ULC hebben gezeten. In het begin organiseerden ze recruitmentdiners om studentes in contact te brengen met topvrouwen, maar het is intussen een steeds breder platform geworden. Het doel is om jonge vrouwen te laten zien dat er heel veel mogelijk is en dat je eigenlijk alle kanten op kan. We organiseren daarom regelmatig lezingen en hebben ook heel wat artikels op de website staan. 

Sinds afgelopen zomer maak ik dus ook deel uit van Feminer. Ik houd me vooral bezig met de social media en het maken van posts over vrouwen op de werkvloer. Hoe dat nu eigenlijk gaat en wat we kunnen verbeteren. Feminer staat voor “Een wereld geleid door mannen én vrouwen” en ik vind het wel mooi dat ik daaraan kan bijdragen.

 

Maar je bent ook actief bij de UU, wat doe je daar precies?

Daar doe ik eigenlijk een beetje hetzelfde, haha. De UU heeft natuurlijk allerlei socials en ik werk dan aan de content voor Instagram. Zo maken we niet alleen posts met praktische informatie voor open dagen en zo, maar posten we ook over de actualiteit. We leggen bijvoorbeeld uit hoe de coronavaccins werken en hoe de rellen van vorige week konden ontstaan. Ik vind het erg leuk dat ik me ook hier bezig kan houden met grafisch ontwerpen, maar dan in een educatieve context. 

 

En dan de vraag der vragen, hoe combineer je het allemaal?  

Haha, soms is het ook wel veel hoor. Met een studie van 40 uur en al die dingen ernaast, moet je soms prioriteiten stellen. Nu heb ik bijvoorbeeld tentamens en dan zeg ik ook gewoon tegen Feminer en de UU dat ik de komende twee weken minder kan doen. Uiteindelijk staat mijn studie op één.  

Maar het helpt natuurlijk ook dat ik het allemaal oprecht heel erg leuk vind. Ik was al de hele tijd aan het tekenen en nu is dat niet alleen meer mijn hobby, maar ook mijn werk. Wat dat betreft is er dus niet veel veranderd. Ik denk ook dat je, als je extra activiteiten naast je studie wilt doen, echt dingen moet kiezen die je leuk vindt. Anders houd je het gewoon niet vol. Maar ik ga ook niet liegen hoor, er zijn soms echt dagen dat ik denk: “Oh nee, dit gaat helemaal niet lukken.” Het fijne is dat daar altijd wel begrip voor is. Bij Feminer zijn we bijvoorbeeld allemaal studenten. Zolang je met elkaar blijft communiceren, komt het wel goed. 

 

Maar ja, je bent natuurlijk allereerst rechtenstudent. Waarom ben je in eerste instantie rechten gaan studeren? 

Ik heb een NT-NG profiel gedaan en ik wilde heel lang industrieel ontwerpen of werkbouwtuigkunde gaan studeren. Ik wist het nog niet precies, maar in ieder geval iets in die richting. Het plan was dan ook om naar Delft te gaan. Maar op een gegeven moment was ik op een open dag van de UvA en daar was een man die heel bevlogen over rechten vertelde. En ja, dat sprak mij wel aan. Vooral het maatschappelijke aspect vond ik erg gaaf. Dus toen was ik om, haha. 

Laatst kwam mijn moeder trouwens aanzetten met een vriendenboekje van de basisschool. Blijkbaar had ik daarin geschreven dat ik advocaat wilde worden. Ik herinner me daar echt helemaal niks van, maar het is wel grappig dat ik dat toen heb opgeschreven. Of ik advocaat word, weet ik nog niet hoor. Ik wil gewoon graag iets doen waarbij ik mensen kan helpen. Dat is ook wat me in eerste instantie aansprak aan de studie. 

Ik heb dus nog steeds wel diezelfde motivatie, maar ik heb wel specifieker ontdekt wat ik leuk vind. Het helpen van mensen wordt voor mij bijvoorbeeld heel tastbaar via het strafrecht, maar ook het psychische aspect van criminologie en psychologie vind ik heel interessant. 

 

Weet je al wat je hierna wilt gaan doen?

Ik ben aangenomen om van januari 2022 tot juni 2022 een half jaar op exchange te gaan, dus dat is voor nu het plan. Het hoe, waar en wat moeten nog uitgevogeld worden, maar ik hoop naar Californië te gaan. Ik heb ook lang nagedacht over wat ik dan daarna zou willen doen, maar ik weet het gewoon nog niet. Ik dacht eerst aan een tussenjaar, nog een studie of misschien zelfs een master. Maar ik heb eigenlijk nog geen idee, ik voel me ook nog te jong om aan een master te beginnen. Dus op dit moment doe ik gewoon wat ik leuk vind en dan ga ik na september wel bedenken wat ik na mijn exchange wil doen. 
 

Wat doe je graag in je vrije tijd? 

Ik teken en fotografeer heel veel. Het is eigenlijk wel grappig, want alle dingen die ik voor mijn werk doe, doe ik ook heel graag in mijn vrije tijd. De laatste tijd vind ik het trouwens ook erg leuk om te gaan wandelen en naar een podcast te luisteren, net als zo’n beetje iedere persoon tussen de 18 en 35 jaar. 

Ik luister bijvoorbeeld graag naar Dom doen, een podcast van drie vriendinnen en het gaat echt over van alles en nog wat, van bodyshaming tot wonen in Utrecht. Een andere podcast (en guilty pleasure) die ik graag luister is True Crime Obsessed. Daar worden true crime documentaires naverteld in podcastvorm. Normaal zijn die documentaires nogal heftig, dus het is leuk dat ze het door humor en commentaar wat luchtiger maken. Je moet er wel echt van houden, want het is af en toe echt wel een beetje hysterisch.

 

Heb je nog tips voor iemand die ook Tiliaan van de maand wil worden?

Nou ja, ik wist natuurlijk zelf niet dat ik het ging worden, dus ik heb er niet specifiek iets voor gedaan. Maar als ik dan toch iets moet meegeven, is het dat we soms misschien iets te gefocust zijn op de dingen die we denken dat we moeten doen. Zeker op het ULC zie je dat veel studenten dingen doen omdat dat goed staat op je CV. Maar ik denk dat je echt moet kijken naar wat je leuk vindt, wat bij je past en wat jou als persoon reflecteert. Dan leg je dat maar uit op je CV. Als ze je dan niet willen, is dat hun probleem. Doe de dingen die je gaaf vindt om te doen en dan komt het uiteindelijk wel goed. 

 

Wat een wijsheid. 

Allemaal van mijn moeder, haha. 


Wil je ook iemand opgeven voor Tiliaan van de maand? Dan kan dat via https://www.ulctilia.nl/tiliaan-van-de-maand  


Interview Tiliaan van de Maand: Maart
08mrt

Interview Tiliaan van de Maand: Maart

Elke maand wordt er een Tiliaan van de maand gekozen. Dat gebeurt bijvoorbeeld wanneer iemand grote betrokkenheid voor de vereniging...

Interview Tiliaan van de Maand: Januari
04jan

Interview Tiliaan van de Maand: Januari

Elke maand wordt er een Tiliaan van de maand gekozen. Dat gebeurt bijvoorbeeld wanneer iemand grote betrokkenheid voor de vereniging...

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen