Blog

Interview Tiliaan van de Maand: Januari

  • Vereniging
  • 5 minuten (1015 woorden)

Elke maand wordt er een Tiliaan van de maand gekozen. Dat gebeurt bijvoorbeeld wanneer iemand grote betrokkenheid voor de vereniging heeft getoond of een uitzonderlijke prestatie heeft neergezet. Het nomineren van één van je medestudenten is een mooie manier om hem of haar in het zonnetje te zetten. Dit keer is dat Sophia Pfaff.

 

Naam: Sophia Pfaff

Jaar: eerstejaars

Woonplaats: komt uit Delft, maar woont sinds dit jaar in Zeist op kamers

Leeftijd: 19

 

Leuk dat we je mogen interviewen! Hoe gaat het met je?

Het gaat eigenlijk wel goed. Ik heb kerst met mijn ouders en vriendinnen gevierd, volledig volgens de coronaregels natuurlijk. Daarna heb ik het ook nog een keer met mijn huisgenoten gevierd, een beetje laat misschien, maar wel erg leuk. Ik zit nu twee maanden op kamers. Dat is wel fijn in coronatijd, zo zie je elke dag toch wat mensen van je eigen leeftijd.

 

Je bent Tiliaan van de maand geworden omdat je onverwachte een speech moest geven tijdens de laatste ALV, kan je daar iets meer over vertellen?

Ze waren vergeten om aan mij door te geven dat ik tijdens de ALV moest spreken. Ik zat die avond dus onderweg naar mijn dansles de ALV te kijken, toen ik plots hoorde dat ik iets moest zeggen. Ik had bijna mijn halte bereikt en ik had natuurlijk een mondkapje op, dus ik was bang dat ze me niet zouden verstaan. Maar ja, je moet wat zeggen. Op zich viel dat wel mee, want je zit natuurlijk bij die commissie en je weet waar het over gaat. Maar toen ik klaar was met praten, ging het licht in de bus plots uit. Ik keek naar buiten en ik realiseerde me dat we al voorbij de laatste stop waren gereden. Meestal draait de bus daarna gewoon om, maar dit keer gebeurde dat dus niet. Ik verliet de teams meeting en sprak de buschauffeur aan. Hij had blijkbaar helemaal niet door dat ik nog in de bus zat en was op weg naar de garage. Gelukkig wilde hij me bij een halte in de buurt afzetten en hoefde ik dus niet helemaal mee naar de garage, haha. Uiteindelijk ben ik wel bij mijn dansles aangekomen, maar het was toch wel stressvol. 

 

Zelf ben je dus voorzitter van Atlas, kan je ons daar iets over vertellen?

De atlascommissie houdt zich bezig met de eerstejaarsreis. Normaal gesproken zouden we natuurlijk naar Londen gaan, maar door corona is dat helaas niet mogelijk. We zijn daarom op zoek gegaan naar wat wel kan, ook met de strenge maatregelen. Ik denk dat we nu, al zeg ik het zelf, een leuk alternatief hebben bedacht. Ik ben dan ook echt wel trots op mijn commissie en dat iedereen zo veel inzet heeft getoond. Natuurlijk hopen we dat er iets in het echt kan plaatsvinden, maar we hebben ook een back-up online. Als de maatregelen iets soepeler worden, gaan we gewoon in kleine groepjes iets doen. Zo leer je je medestudenten toch een beetje kennen. Wat we precies gaan doen, blijft nog even een verrassing. We moeten natuurlijk ook de volgende persconferentie afwachten voordat we de knoop definitief kunnen doorhakken.

 

 

Hoe vind je het eerste half jaar als rechtenstudent? Voldoet het een beetje aan je verwachtingen?

Ja, eigenlijk is het beter dan ik had verwacht. Ik vind privaatrecht nu bijvoorbeeld heel interessant. Zeker omdat je iets leert wat toepasbaar is in de praktijk. Het blijft natuurlijk wel lastig om je medestudenten te leren kennen, maar er zijn gelukkig veel (online) activiteiten waarbij je alsnog anderen kan leren kennen. Dat was bijvoorbeeld al zo bij de intro dag en ook bij de online pub quiz. Dus ja, ik ben wel enthousiast.

 

Waarom ben je rechten gaan studeren?

Eerlijk gezegd dacht ik vroeger niet dat ik ooit rechten zou gaan studeren. Pas toen ik naar open dagen ging, realiseerde ik me dat het wel iets voor mij zou kunnen zijn. In de eerste instantie wilde ik namelijk psychologie of criminologie gaan studeren, totdat ik bij een open dag van criminologie in aanraking kwam met het rechtendeel. Ik heb daarna een meeloop dag in Utrecht gedaan en toen wist ik het gewoon. Ik houd ook wel van extra uitdaging en verdieping, dus vandaar dat ik me heb aangemeld voor ULC. Wat ik na rechten zou willen doen, weet ik nog niet hoor. Misschien een traditioneel beroep, maar internationaal recht spreekt mij ook wel aan. Ik weet het dus nog niet, maar het is natuurlijk ook nog vroeg. Eerst mijn P halen in ieder geval!

 

Wat doe je graag in je vrije tijd?

Naast dansen, houd ik ook veel van reizen. Ik heb vorig jaar eerst een half jaar gewerkt en daarna ben ik gaan reizen. Ik ben eerst een paar weken met een vriendin naar Argentinië gegaan. Ook ben ik een tijd in Portugal geweest, daar heb ik ook gewerkt. Daarna Singapore, Nieuw-Zeeland en Australië. Toen ik in Australië zat, moest ik helaas naar huis vanwege corona. Dat was wel erg jammer, want ik had toen nog bijna niets van Australië gezien. Maar ja, ik was allang blij dat ik tenminste een deel van mijn reis heb kunnen maken. Dat zijn wel hele mooie ervaringen. 

Ook houd ik erg veel van toneel. Ik heb me vorig jaar aangemeld bij een castingbureau en ik doe dan ook regelmatig figurantenwerk. Eigenlijk krijg je dan gewoon betaalt om rond te lopen op een set, dus dat is wel heel leuk. In een serie ben ik zelfs edelfigurant, maar daar mag ik niks over zeggen omdat die serie nog moet uitkomen.   

 

Heb je nog tips voor iemand die ook Tiliaan van de maand wil worden?

Wees heel onvoorbereid, en ga in een bus zitten! Nee, maar dat ik op dat moment iets kon vertellen, heeft er natuurlijk mee te maken dat ik samen met de commissie veel inzet heb getoond. We hebben echt ons best gedaan om iets moois te bedenken en juist omdat je er zo diep in zit, kan je er natuurlijk ook meer over zeggen. Inzet tonen dus, dat wordt gewoon gewaardeerd.


Interview Tiliaan van de Maand: Februari
08feb

Interview Tiliaan van de Maand: Februari

  Elke maand wordt er een Tiliaan van de maand gekozen. Dat gebeurt bijvoorbeeld wanneer iemand grote betrokkenheid voor de vereniging...

CORONATILIA: Hoe handelt bestuur VIII Tilia tijdens de coronacrisis?
29sep

CORONATILIA: Hoe handelt bestuur VIII Tilia tijdens de coronacrisis?

Jullie hebben afgelopen tijd Tilia draaiende moeten houden zonder dat fysiek contact mogelijk was. Hoe bevalt het online vergaderen,...

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen