Tilia staat als onderdeel van het Utrecht Law College in het teken van verbreding en verdieping, zowel op inhoudelijk als op sociaal niveau. Het bijzondere aan Tilia is dat de vereniging draait op de energie van haar leden: activiteiten worden georganiseerd door en voor onze studenten. De studenten werken samen in commissies, organiseren onder andere lezingen en kantoorbezoeken, gaan samen hockeyen of naar borrels. 

Hieronder lees je meer over onze commissies en de activiteiten die worden georganiseerd door onze studenten.

Commissies

Al de activiteiten van Tilia worden georganiseerd door commissies waarin studenten zelf plaats nemen. Zo zorgt de commissie Trivium ervoor dat Tilianen regelmatig naar lezingen en modules kunnen over de meest gevarieerde en interessante onderwerpen die raken aan het recht. De afgelopen jaren zijn er bijvoorbeeld lezingen georganiseerd over het Gamesrecht en andere actuele onderwerpen. Ook zijn er modules aan bod gekomen waarin bijvoorbeeld specifieke rechtsgebieden zoals het gezondheidsrecht of jeugdrecht. Zo komen onze studenten in aanraking met rechtsgebieden die tijdens de bachelor minder aan bod komen.  
De Introkampcommissie verzorgt het introkamp voor alle nieuwe eerstejaars studenten zodat zij elkaar zo snel mogelijk leren kennen, en andersom Tilia ook hen! 
Elk jaar wordt er ook een studiereis georganiseerd naar Londen door Atlas, een commissie die geheel uit eerstejaars bestaat.

Over_Tilia_foto_1_introkamp.JPG
Eerstejaars op het introkamp

Sociale en culturele activiteiten
Ook op sociaal en cultureel gebied zitten de Tilianen niet stil.  Afgelopen jaar werden onder andere een Tilia Talent Night, (thema-)borrels, een Tilia Familiadag en het jaarlijkse gala georganiseerd. Zoals gezegd gaan de eerstejaars op reis naar bijvoorbeeld Londen of Parijs, maar ook ouderejaars kunnen met hun mede-Tilianen op reis. Elk jaar organiseert Terra Nova de ouderejaarsreis, met bestemmingen als Marokko en Israël. 

Over_Tilia_gala_sociaal.JPG
Het gala van afgelopen jaar in het thema 'Enchanted Nights'
Over_Tilia_maison_ams.JPG
Een cultureel bezoek aan de tentoonstelling Maison Amsterdam
Over_tilia_extern_tlf.jpeg
Tilianen tijdens het jaarlijkse symposium 'The Law Factory'
ORB_Over_Tilia.jpeg
De jaarlijkse eerstejaars oefenrechtbank in het Spoorwegmuseum

Recht in de praktijk
Door de inzet van de 18 commissies die Tilia rijk is, krijgen onze leden de mogelijkheid om mee te doen aan een breed scala aan activiteiten. Op het gebied van inhoudelijke activiteiten zijn een aantal voorbeelden hiervan de eerder genoemde lezingen en kantoorbezoeken, maar ook pleitoefeningen en –wedstrijden, het jaarlijks symposium ‘The Law Factory’ en de eerstejaars Oefenrechtbank. Als Tiliaan ben je al vanaf het begin van je studie bezig met het recht in de praktijk.