Tilia Cinema 'On the Basis of Sex'

Deelname

Aanmelden voor dit evenement is niet meer mogelijk

Over dit evenement

Categorie
Sociaal
Datum en tijd
30 apr. 2019 18:30 - 21:15
Locatie
0.19 Janskerkhof 2-3a

Tilia Cinema 'On the Basis of Sex'

CuCo presenteert: Tilia Cinema ‘On the Basis of Sex’

Vanaf maart draait de film On The Basis of Sex, geregisseerd door Mimi Leder, in verschillende filmtheaters in Nederland. De film is gebaseerd op het waargebeurde en inspirerende verhaal van legendarische powervrouw en opperrechter Ruth Bader Ginsburg, die in een door mannen gedomineerde wereld haar weg naar het Amerikaans Hooggerechtshof heeft bevochten.

Op dinsdag 30 april zal deze film worden vertoond tijdens de eerste editie van Tilia Cinema, georganiseerd door jullie CuCo. Na afloop van deze film vindt er een nagesprek plaats onder begeleiding van mr. Jet Tigchelaar. Jet Tigchelaar is als universitair docent verbonden aan de REBO-faculteit en doet onderzoek naar conflicten van multiculturaliteit en recht, vanuit mensenrechtelijk en rechtsfilosofisch perspectief met een focus op conflicten over godsdienstvrijheid en gendergelijkheid. Tijdens dit nagesprek zullen de thema’s uit de film worden besproken en bediscussieerd.

De filmavond vindt plaats op dinsdagavond 30 april: de film start om 18.30 uur. De avond zal rond 21.15 uur eindigen. Er zullen wat drankjes en snacks aanwezig zijn om het huiskamergevoel naar Janskerkhof te brengen. Toegang is helemaal gratis (scheelt je een bioscoopkaartje!), aanmelding is vanaf maandag 8 april mogelijk via de website!

Deelnemers

Je moet ingelogd zijn om alle deelnemers te zien