Lieve Tilianen,

Stel dat je al op je drieëntwintigste moet starten met een adoptieproces, terwijl je tien jaar later pas kinderen wil. Of wat als je je genoodzaakt voelt om te liegen over je mentale gezondheid, omdat je anders niet de zorg krijgt die je nodig hebt. Waarom kan niet iedereen, overal zonder risico hand in hand lopen?

Met deze problemen worden mensen uit de queer (iedereen die zich als niet heteroseksueel of cisgender identificeert) community in Nederland geconfronteerd, maar helaas is deze lijst nog veel langer.

Bij de module Queer emancipatie & recht zullen we in zes bijeenkomsten de rechtspositie van queer personen onderzoeken. Hierbij hebben we het over de problemen waar zij vandaag de dag in het recht tegenaan lopen en wat het recht kan betekenen voor de queer community.

 

Bijeenkomst 1: Queer history 28 februari

Dit is een inleidende bijeenkomst over queer emancipatie in Europa na 1945 en zal gegeven worden door Rob Tielman!

 

Bijeenkomst 2: Discriminatie op basis van geaardheid en gender 7 maart

In deze bijeenkomst gaan we het hebben over discriminatie op basis van geaardheid en gender in het licht van artikel 1 Grondwet, Michel Aben komt hier spreken.

 

Bijeenkomst 3: Transrechten in de gevangenis 13 maart

Deze bijeenkomst gaat over de rechten van transgenderpersonen in de gevangenis, de bijeenkomst wordt verzorgd door Pauline Jacobs.

 

Bijeenkomst 4: Queer ouderschap 21 maart

Centraal staat de problematiek die queer ouders ervaren bij het krijgen, adopteren en registreren van hun kinderen, de lezing wordt gegeven door Erik Huizinga.

 

Bijeenkomst 5: Trans & Recht 25 april

Hier gaan we het hebben over emancipatie uit het oogpunt van de ontwikkeling van transrechten in de zorg, in registratie, etc. De spreker wordt later bekend gemaakt

 

Bijeenkomst 6: Queer in het onderwijs 2 mei

In de laatste bijeenkomst zal het gaan over queer zijn in het onderwijs. Het tweede deel van deze bijeenkomst zal een dialoog worden gehouden met de deelnemers onder leiding van de spreker, de spreker wordt later bekend gemaakt.

 

Praktische informatie

De inschrijving voor de module gaat open op maandag 13 februari om 12:00. Zorg dat je er op tijd bij bent, want er is maar plek voor 12 Sirii en 12 Tilianen! Voor het behalen van het Module-certificaat dien je minimaal bij 5 bijeenkomsten aanwezig te zijn. Het belooft een interessante en hele persoonlijke module te worden, dus meld je snel aan!

Deelnemers

Je moet ingelogd zijn om alle deelnemers te zien