Het is inmiddels tijd voor de laatste module van dit collegejaar! Samen met Marc Veldt heeft Trivium de module "juridisch schrijven" opgezet. Wanneer je deelneemt aan de module zal je je schrijfvaardigheden gaan testen in verscheidene bijeenkomsten. De module zal drie participerende bijeenkomsten omvatten en twee keer zullen we een gastspreker ontvangen. 

Dus wil je graag je schrijfvaardigheid verbeteren of wat extra's leren over de juridische jargon, meld je dan vooral aan! 

De inschrijvingen gaan open op dinsdag 9 mei om 12.00 uur. 

16 mei van 19.15 tot 21.00 uur: Introducerende bijeenkomst met Marc Veldt

23 mei van 19.15 tot 21.00 uur: Participerende bijeenkomst

30 mei van 19.15 tot 21.00 uur: Lezing Geerke van der Bruggen

Geerke van der Bruggen is schrijftrainer, zakelijk tekstschrijver en communicatieadviseur. Ze publiceert regelmatig juridische teksten over bijvoorbeeld rechterlijke uitspraken, hier heeft zij in 2022 ook een boek over heeft uitgebracht genaamd; ‘Spreekt het recht tot iedereen?’. Het is haar missie om hoogopgeleide experts zoals juristen te helpen om toegankelijker te schrijven. 

6 juni van 19.15 tot 21.00 uur: Participerende bijeenkomst

13 juni van 19.15 tot 21.00 uur: Lezing André Verburg

André Verburg is staatsraad bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State en verbonden aan de Universiteit Utrecht als onderzoeker en docent. Daarnaast is hij taaltrainer voor gerechten en bestuursorganen. Samen met collega’s is hij verantwoordelijk voor de ‘landelijke uitspraak modellen bestuursrecht in begrijpelijke taal’ en binnen de Afdeling Bestuursrechtspraak voor het programma over begrijpelijke uitspraken.

Deelnemers

Je moet ingelogd zijn om alle deelnemers te zien