Lieve Tilianen,
 
In de eerste helft van de 17e eeuw besloot Johan Maurits prins van Nassau-Siegen dat hij een optrekje wenste in ’s-Gravenhage. Laten wij hem dankbaar zijn voor dat besluit, want het resultaat is een wondermooi stadspaleis aan de Hofvijver, welk wordt gekenmerkt door haar deftige en statige uitstraling. 
In 1820 werd het paleis op een veiling gekocht door de Nederlandse Staat en kreeg het langzaamaan de vorm van museum zoals wij die heden kennen. In het museum zijn niet alleen vermaarde schilderijen als Meisje met de parel van Johannes Vermeer en De anatomische les van Dr. Nicholaes Tulp van Rembrandt van Rijn te bewonderen, maar ook vele andere werken die de ogen zullen prikkelen. 
Het prettige van dit museum is – in tegenstelling tot bijvoorbeeld het Rijksmuseum of het Louvre – dat het wat betreft omvang een fractie is van eerdergenoemde musea, wat het mogelijk maakt dat men zich op het gemak kunne vergapen aan de gehele collectie, welke subliem van aard is!
 
Op 27 november (begin van de middag, precieze tijd volgt nog) zal afgereisd worden naar ’s lands Hofstad om het Mauritshuis te bezoeken. Aanmelden is mogelijk vanaf dinsdag 14 november om 12.00 uur, meegaan is gratis!
 
Met kunstige groet,
Uw CuCo

Deelnemers

Je moet ingelogd zijn om alle deelnemers te zien