Beste Tilianen, 

Vanaf eind april tot begin juni zal er een nieuwe module plaatsvinden genaamd ‘Kunst & Recht’. Hierin zullen verschillende sprekers ingaan over onderwerpen als roofkunst, muziekrecht, intellectueel eigendom en meer. Schrijf je vooral in het want belooft een fantastische module te worden! De aanmeldingen gaan open woensdag 3 april om 12:00 en er is plek voor 25 Tilianen!

22 April - Roos Hoek:

Roos Hoek gaat vertellen over haar functie als opsporingsambtenaar van roofkunst. Hierbij zal zij ingaan op het proces van het opsporingsonderzoek, de juridische vaardigheden die hiervoor nodig zijn en het belang van ons empirisch vermogen. Ook zal zij ingaan op actuele voorbeelden van geroofde kunst en antiquiteiten, denk hierbij aan gestolen antiquiteiten ten tijde van de Arabische Lente, en de Chinese Keramiekroof. 

29 April - Frans Willem Korsten:

Frans Willem Korsten is hoogleraar Literatuur, Cultuur en Recht aan de Universiteit van Leiden. Tijdens deze lezing zal hij ingaan op het spanningsveld tussen literatuur en recht, en de relevantie van kennis over literatuur voor onze juridische houding, wat impliceert dat juristen zich bewust zijn van het bestaan van een breder gedragen,een versplinterd maatschappelijk ‘rechtsgevoel’.  

13 mei - Sander Petit:

Als advocaat werkt Sander Petit voor talentvolle ondernemers in de creatieve industrie. Daarbij kun je onder andere denken aan cliënten zoals DJ’s, producers, muziekuitgevers, clubs, platenmaatschappijen en festivals. Daarnaast is hij gespecialiseerd in het verbintenissenrecht en het intellectueel eigendomsrecht, waar hij meer over zal vertellen tijdens deze lezing. 

27 mei - Onderwerp en spreker volgen nog

3 juni - Jens van den Brink:

Jens van den Brink is een bekende procesadvocaat in mediazaken. Hij heeft onder andere een grote rol gespeeld in de rechtszaak Plesner vs. Louis Vuitton. Zijn zaken zitten vaak op het snijvlak van vrije meningsuiting, privacy, intellectueel eigendom en andere fundamentele rechten. Hij zal komen vertellen over wat zijn werk precies inhoudt en hoe dit in zijn werk gaat.

11 juni - Annemarie Marck:

Annemarie Marck werkt voor de Restitutiecommissie. Deze commissie houdt zich bezig met teruggaveverzoeken op het gebied van nazi-roofkunst. Annemarie zal eerst een toelichting geven over de geschiedenis van de nazi-roofkunst waarin ze uit zal leggen waarom en hoe deze kunst werd gestolen. Daarna zal ze een interactieve casus behandelen. 

Deelnemers

Je moet ingelogd zijn om alle deelnemers te zien