Zencursus

Deelname

Aanmelden voor dit evenement is niet meer mogelijk

Over dit evenement

Categorie
Overige activiteit
Organisator
Personal Development Project
Datum en tijd
25 mrt. 2019 17:45 - 19:30
Locatie
Doelenstraat 34, 3512 XJ Utrecht

Zencursus

Het is weer tijd voor een nieuw Personal Development Project-evenement! Op maandag 25 maart van 17.45 tot 19.30 uur wordt speciaal voor Tilianen een Zencursus gegeven in Centrum Well (bij Ledig Erf, op 5 minuten fietsafstand van Janskerkhof).

Zen betekent ‘gewoon gaan zitten’. Zodra je gewoon gaat zitten, merk je hoe moeilijk dat is. Dogen, een zenmeester uit de 13e eeuw schreef: ‘de weg van de Boeddha bestuderen, is jezelf bestuderen. En jezelf bestuderen, is jezelf vergeten’. Dat ‘jezelf vergeten’ is heel praktisch. In ons dagelijks leven zijn we vaak zo met onszelf bezig, dat we vergeten dat we koffie aan het halen zijn. Of: in plaats van te luisteren naar je vrienden, maak je alvast een to do-lijstje voor later. Door gewoon te zitten oefen je in het doen van maar een ding: hetgeen waarmee je bezig bent.

De workshop wordt gegeven door Marjolein Verboom, docent aan de Hogeschool Utrecht en zenleraar. De workshop is een algemene introductie over boeddhisme in de 21e-eeuw: naast mediteren krijgen we ook praktische tips om zen in je dagelijkse leven toe te passen.

Er is plek voor 15 Tilianen.

Liefs, Personal Development Project

Deelnemers

Je moet ingelogd zijn om alle deelnemers te zien