The Amsterdam Law Trials

Over dit evenement

Categorie
Extern
Datum en tijd
11 feb. 2022 11:40 - 11:40

The Amsterdam Law Trials

The Amsterdam Law Trials 2022

Na twee jaar afwezigheid zullen komend jaar de prestigieuze Amsterdam Law Trials weer plaatsvinden! De Amsterdam Law Trials is een grote moot court competition waarin tweede- en derdejaars rechtenstudenten van verschillende honoursopleidingen in de rol van rechters en advocaten kruipen. Honoursstudenten van de VU, de UvA, Amsterdam University College, PPLE en het Utrecht Law College zullen het tegen elkaar opnemen in een grote pleitwedstrijd. In het voorbereidingsproces word je begeleid door advocaten van advocatenkantoren en echte rechters uit de Nederlandse Rechtspraak. Zij helpen je in met het schrijven van een pleitnota/uitspraak en trainen je de soft skills waarover een goede advocaat of rechter moet beschikken. De Amsterdam Law Trials beginnen met een grote kick-off met alle 200 deelnemers bij de Brauw Blackstone Westbroek in februari. Vervolgens ga je met je team en begeleiders aan de slag en volgt de eerste pleitronde. In juni zullen de finales plaatsvinden. De beste rechter en het beste advocatenteam krijgen €1200 per persoon van Boom Juridische Uitgevers.

Ervaring met pleiten of het schrijven van uitspraken is absoluut niet vereist! Wil jij graag je pleitvaardigheden trainen met een advocatenteam? Of wil je in de rol van rechter kruipen? Zet dan de volgende data vast in je agenda:

Vrijdag 11 februari: kick-off bij de Brauw Blackstone Westbroek
Vrijdag 8 april: eerste pleitronde
Als je geselecteerd wordt - vrijdag 10 juni: halve finale en finale

In totaal zijn er 20 plekken voor Tilianen. Als advocaat schrijf je je in duo’s of drietallen in, als rechter geef je jezelf individueel op.

Wil je graag rechter zijn of advocaat met z'n tweeën, vul dan bij de tweede naam die je moet invullen bij de introducees 'geen' in. Per groepje hoeft maar 1 iemand de aanmelding in te vullen!

Voor vragen, stuur Margot een berichtje: 06 40 58 34 13

Deelnemers

Je moet ingelogd zijn om alle deelnemers te zien