Module Strafrecht

Deelname

Aanmelden voor dit evenement is niet meer mogelijk

Over dit evenement

Categorie
Educatief
Organisator
Bestuur VI
Vanaf
9 jan. 2018 19:15:00
Tot
1 mrt. 2018 21:00:00

Module Strafrecht

Nu zowel de eerste- als tweedejaars net bezig zijn (geweest) met strafrecht vakken, lijkt dit een mooi moment om de komende module strafrecht aan te kondigen. Het zal een zeer uiteenlopende module zijn met brede onderwerpen. Wat deze module extra speciaal maakt is dat er twee op elkaar aansluitende interactieve workshops in verwerkt zijn die de module extra levendig maakt.

De module zal bestaan uit zes avonden:

9 januari - Rutger ten Ham (bezoek aan Van Doorne)
Tijdens het bezoek aan het kantoor van Van Doorne in Amsterdam zal Rutger ten Ham een inleiding geven in het financieel strafrecht. Hij zal vertellen wat voor zaken de revue zo al passeren en hij geeft een algemene introductie in het financieel strafrecht.

22 januari - Onno de Jong en Hans Jan Bussink (Ausma de Jong advocaten)
Onno de Jong en Hans Jan Bussink zullen wat vertellen over de algemene strafpraktijk, het dagelijkse reilen en zeilen van een strafrechtadvocaat, soorten zaken en cliënten. Daarna zal dieper in worden gegaan op het passageproces.

13 februari - John Coster van Voorhout (Bewijstechnieken deel I)
John Coster van Voorhout zal diverse casusposities voorleggen en zal jullie in staat stellen om in de vorm van een werkcollege een casus ‘tot op het judgment-bot’ te fileren.
Het resultaat van deze werkcolleges zal zijn dat jullie ‘(gedachten)tools’ in handen krijgen die je in staat stelt om zo goed en zo effectief mogelijk aan waarheidsvinding te doen en zodoende, ‘in der daad’, tot vermeld verantwoord oordeel te (kunnen) komen.

26 februari - John Coster van Voorhout (Bewijstechnieken deel II)
Zie boven.

Helaas zijn de laatste twee data tot op heden onbekend. Er wordt met man en macht aan gewerkt om de laatste twee lezingen definitief rond te krijgen. Zodra deze vaststaan ontvangen jullie hier bericht over. 

Er wordt nog getracht een officier van justitie uit te nodigen, en een mooie afsluitende spreker. Alvast dank voor jullie begrip.

Deelnemers

Je moet ingelogd zijn om alle deelnemers te zien