Module Politicologie

Deelname

Aanmelden voor dit evenement is niet meer mogelijk

Over dit evenement

Categorie
Educatief
Vanaf
29 apr. 2019 19:15:00
Tot
3 jun. 2019 21:00:00

Module Politicologie

Heb jij altijd al willen weten hoe het er aan toe gaat in de achterkamertjes in Den Haag? Zie jij jezelf als de nieuwe Mark Rutte? Meld je dan nu aan voor de Module Politicologie! Er staan bijzondere lezingen op het programma, onder meer van Tweede Kamerlid Judith Tielen en we gaan het hebben over de verkiezingen voor het Europees Parlement.  Er is plek voor 50 Tilianen.

29 april van 19.15-21.00 Lezing werken in een ministerie, Bart Jan ter Heerdt, lokaal 0.21
Bart Jan Ter Heerdt studeerde Nederlands Recht aan de Universiteit Utrecht. Hij begon zijn loopbaan in de commerciële advocatuur en hij ging daarna als advocaat aan de slag bij de gemeente Arnhem. Hij was vijf jaar hoofd Juridische en Internationale Zaken bij het ministerie van Justitie & Veiligheid en hij heeft sinds 1 januari 2013 zijn huidige functie. Hij is sinds 2013 Hoofd Asiel Opvang en terugkeer. Hij zal ons in de lezing meer vertellen over zijn werk en over het werken bij een ministerie in het algemeen.

9 mei 19.15-21.00 Lezing Coen Modderman, lokaal 0.19
Coen Modderman is wellicht bij enkele van jullie nog bekend als oud bestuurslid van het docentenbestuur van Tilia en docent op de afdeling SBR. In juni 218 verdedigde Coen nog zijn proefschrift over de parlementaire betrokkenheid bij de totstandkoming van verdragen. Hier zal de lezing van Coen dan ook op ingaan. 

15 mei 18.30-21.00 Europees verkiezingsdebat
De Debat- en Pleitcommissie organiseert op 15 mei, de week voor de Europese Parlementsverkiezingen, een bijzondere activiteit voor de module politicologie: de eerste editie van het  Europees Verkiezingsdebat! Deelnemers gaan als verschillende partijen die vanuit Nederland vertegenwoordigd zijn in het Europees Parlement met elkaar in debat in lagerhuisformat over verschillende stellingen afkomstig uit de Europese politiek. De politieke jongerenorganisaties van desbetreffende partijen zullen aanwezig zijn als inhoudelijke ondersteuning en aan het einde van de avond ook met elkaar in debat gaan. De avond wordt afgesloten met een borrel. Deelname aan dit evenement telt mee als een lezing van de module. 

21 mei 19.15-21.00 Lezing over Europese politiek, Jan Pieter Beetz, lokaal 0.21
Jan Pieter Beetz is een professor bij de Universiteit Utrecht. Hij doceert bij de Utrecht School of Governance. Zijn lezing zal gaan over de politiek binnen de Europese Unie, zodat wij Tilianen 2 dagen later en weloverwogen stem kunnen uitbrengen bij de verkiezingen van het Europees Parlement!

28 mei 19.15-21.00 Lezing Tweede Kamerlid, Judith Tielen, lokaal 0.19
Judith Tielen is sinds 31 oktober 2017 lid van de Tweede Kamer namens de VVD. Mevrouw Tielen zal ons meer vertellen over het reilen en zeilen en werken in de Tweede Kamer.

3 juni 19.15-21.00 Lezing Tweede Kamerlid, Paul van Meenen

De inhoud van de laatste lezing is nog in overleg, zodra het onderwerp rond is zal deze op de site te zien zijn. 

Let op: voor het behalen van je modulecertificaat is het vereist om de evaluatie in te vullen. 

Deelnemers

Je moet ingelogd zijn om alle deelnemers te zien

Onze sponsoren