Module Muziek en Recht

Deelname

Aanmelden voor dit evenement is niet meer mogelijk

Over dit evenement

Categorie
Educatief
Vanaf
20 mrt. 2018 19:15:00
Tot
9 mei 2018 21:00:00

Voor alle muziekliefhebbers onder ons: een nieuwe module komt eraan! Muziek & recht! Wil je het recht nog breder trekken en ben je altijd al benieuwd geweest naar de juridische kant van de muziekbusiness? Put on your dancing shoes en schrijf je snel in voor deze module.

De module zal bestaan uit een gevarieerd pakket aan lezingen: sommige bevatten meer ‘hardcore’ rechten, andere zullen meer het muziekaspect belichten. Het wordt breed: van advocaten die hebben samen gewerkt met Prince en juridische adviesbureaus over muziekcontracten en plagiaat, tot de ins en outs van gamemuziek.

Sprekers

- Rob van Dongen, 20 maart, Jk 2-3 019
Rob van Dongen is advocaat bij Dikhoff Van Dongen advocaten en circa 30 jaar werkzaam in de media en entertainmentbranche. Nu als advocaat, daarvoor als muzikant. Hij componeerde en produceerde onder andere muziek met Prince en komt ons vertellen over zijn dagelijkse werk als advocaat in de muziekbranche.

- Mauritz Kop, 3 april, D25 002
Mauritz Kop is de founder van het bedrijf MusicaJuridica BV, een rechtskundig adviesbureau. Tijdens deze lezing zal hij meer komen vertellen over onder andere muziekrechten en muziekcontracten, plagiaat, het gebruik van samples, DJ remixen en publiek domein.

- Lilian Rozenberg, 10 april, Jk 2-3 019
Komt spreken namens Buma/Stemra over de dagelijkse praktijk van Buma/Stumra en de plagiaatcommissie binnen Buma/Stemra. Buma/Stemra is een Nederlandse organisatie voor belangenbehartiging in Nederland voor componisten, tekstdichters en muziekuitgevers op het gebied van muziekauteursrecht.

- Rebekah Arendt, 25 april, D25 002

Rebekah Arendt is muziekwetenschapper aan de UU en om ons de huidige muziekbusiness beter te laten begrijpen, zal zij ons meenemen in de geschiedenis van het contractenrecht. Let op! Deze lezing zal in het Engels zijn.

- Ber Deuss, 3 mei, locatie volgt

Ber Deuss is directeur van muziekuitgeverij Deuss Music en al bijna vijftig jaar actief in de muziekindustrie. Tevens is hij benoemd tot erelid van Buma/Stemra vanwege zijn grote bijdrage aan de Nederlandse muziekcultuur. Ber Deuss komt ons iets vertellen over zijn boek Klein Recht, Groot Recht.

- Michiel Kamp, 9 mei, Jk 2-3 019

Michiel Kamp is ook muziekwetenschapper aan de UU. We laten het recht even achter ons en gaan ons meer verdiepen in de wereld van de muziek, en dan wel de wereld van muziek in videogames. Michiel zal ons een algemene introductie geven op het gebied van de voornaamste muziekwetenschappelijke kwesties met betrekking tot games. 

 

Deelnemers

Je moet ingelogd zijn om alle deelnemers te zien