Module Jeugdrecht

Deelname

Aanmelden voor dit evenement is niet meer mogelijk

Over dit evenement

Categorie
Educatief
Datum
2 - 30 nov. 2021

Module Jeugdrecht

In de maanden november en december staat er alweer een nieuwe module voor de deur, dit keer met het onderwerp jeugdrecht. Het is een ontzettend breed onderwerp en de lezingen zullen dan ook over veel verschillende onderwerpen binnen het jeugdrecht gaan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het jeugdstrafrecht, jeugdreclassering en het adoptierecht. Daarnaast zal ook een wat meer sociaal wetenschappelijk onderwerp aan bod komen, namelijk echtscheidingssituaties en hoe kinderen daarin betrokken (kunnen) zijn.
 
Dinsdag 2 november 19:15 – 20:45 uur: Shaddy Mirza
Shaddy Mirza zal deze module het spits afbijten met een lezing over jeugdreclassering. Na zelf het uitvoerende werk als jeugdreclasseerder te hebben gedaan, geeft hij op dit moment vooral training aan de uitvoerders in de jeugdhulpverlening. Hij zal in de lezing vertellen over wat het werk in de jeugdreclassering zoal inhoudt, zijn eigen ervaringen en over het gescheiden houden van werk en privé.
 
16 november 19:00 – 20:30 uur: Daniëlle Bogaert
Daniëlle Bogaert is jeugdrechter bij de rechtbank Zeeland – West – Brabant. Zij zal een lezing verzorgen waarin ze uitleg zal geven over wat het jeugdstrafrecht in een notendop inhoudt, over haar eigen ervaringen als jeugdrechter en ze zal daarnaast een interessante casus voorleggen waarin wij zelf met het jeugdrecht aan de slag zullen gaan.
 
30 november 19:15 – 20:45 uur: Zoë Rejaän
Zoë Rejaän is onderzoeker binnen de UU en richt zich met haar werk op echtscheidingssituaties, maar ook op kinderen waarvan ouders geen formele relatie hadden. Haar expertise ligt dan ook vooral op het sociaalwetenschappelijke veld. Ze zal in de lezing vertellen over actuele cijfers, de gevolgen van een scheiding, belangrijke factoren na een scheiding en de (klinische) praktijk. Verder zal ze ook het een en ander over het juridische aspect van een scheiding vertellen.
 
Apollonia Bolscher – datum en tijd worden nader bekend gemaakt
Apollonia Bolscher is onderwijs- en onderzoeksmedewerker aan de Universiteit Leiden op de afdeling Jeugdrecht. Bovendien is ze vertrouwenspersoon geweest bij AKJ, een organisatie voor vertrouwenspersonen in de jeugdhulp. In haar lezing zal ze haar kennis delen over kinderrechten in het licht van het Internationaal Verdrag inzake de Rechten van het Kind.
 
Informatie over de overige lezingen zal zo snel mogelijk bekend worden gemaakt.
 
De aanmeldingen voor de module zullen opengaan op dinsdag 26 oktober om 12:00 uur. Houd er rekening mee dat alle lezingen fysiek zullen plaatsvinden op het Janskerkhof! Er is, zoals altijd, plek voor 25 Tilianen. Wees er dus op tijd bij! 


School photo created by Racool_studio - www.freepik.com

Deelnemers

Je moet ingelogd zijn om alle deelnemers te zien