Module duurzaamheid

Deelname

Aanmelden voor dit evenement is niet meer mogelijk

Over dit evenement

Categorie
Educatief
Organisator
Trivium
Vanaf
24 sep. 2019 19:15:00
Tot
12 nov. 2019 21:00:00

Module duurzaamheid

Lig jij ‘s nachts voor het slapen gaan ook te woelen in je bed door alle onopgeloste duurzaamheidsvraagstukken? Vraag jij je ook af hoe ver de problemen, maar ook de oplossingen zich uitstrekken? Meld je dan aan voor de module duurzaamheid! Op het programma staan bijzondere sprekers zoals de oprichter van de Triodos bank, Bart Jan Krouwel en duurzaamheids architect, Nico Wissing. 

Aanmeldingen gaan open voor 25 Tilianen op dinsdag 10 september om 12.00 uur via de website. 

Dinsdag 24 september 2019 19.15-21.00 - Bart Jan Krouwel 
De eerste lezing van de module duurzaamheid zal gegeven worden door Bart Jan Krouwel, oprichter en oud directeur van de Triodos bank. Naast zijn werkzaamheden heeft Bart Jan zijn hele leven gewerkt in het bankwezen in verschillende hoedanigheden, zo is hij bijv. door Herman Wijffels aangesteld om duurzaamheid op een hoger plan te tillen binnen de Rabobank. De uitgelezen man dus om ons meer te vertellen over duurzaamheid en ethiek binnen het bankwezen!

Dinsdag 1 oktober 2019 19.15-21.00 - Annabella Meijer
Annabella Meijer is in het dagelijks leven visueel tolk. Ze zet complexe situaties om in tekeningen waardoor er meer duidelijkheid wordt gecreëerd. De afgelopen 3 jaar heeft ze zich beziggehouden met de psychologie en communicatie rond klimaatverandering want zoals ze het zelf zegt: ‘Voor de energietransitie... moeten we eerst zélf in transitie.’Vanuit deze overtuiging heeft ze een boek geschreven dat ingaat op de manier van communiceren en promoten van maatregelen tegen klimaatverandering. Ze zal proberen een ander licht te werpen op hoe we mensen moeten oproepen tot verandering aan de hand van haar boek: ‘eerste hulp bij klimaatverandering.’

Dinsdag 8 oktober 2019 19.15-21.00 - Jasper Fleers 
De Groene Lobby probeert duurzaamheid in alle lagen van de samenleving te versnellen. Door duurzaamheids projecten uit te voeren voor zowel publieke als private partijen, zoals gemeenten, bedrijven en consumenten, zorgt zij voor vergroening en creëert zij bewustwording onder de mensen. Hierover en meer zal oprichter Jasper Fleers op 8 oktober van 19.15-21.00u komen vertellen. Daarnaast zal hij veel aandacht besteden aan hoe wij als studenten nou iets duurzamer kunnen leven. 

Dinsdag 15 oktober 2019 17.15-19.00 - Tim Bleeker
Op 24 juni 2015 won Urgenda ten overstaan van de rechtbank Den Haag haar baanbrekende zaak tegen de nederlandse overheid. Urgenda stelde zich op het standpunt dat de Staat te weinig deed om de gevolgen van klimaatverandering tegen te gaan en droeg de Staat op actie te ondernemen, verrassend genoeg ging de rechtbank hier in mee. Anno 2019 is deze zaak, na nog een overwinning van Urgenda in hoger beroep, beland bij de Hoge Raad. Op 15 oktober zal Tim Bleeker over de ins- en de outs hiervan komen vertellen en uitleggen waarom juist deze zaak zo baanbrekend en speciaal is.

Dinsdag 22 oktober 19.15-21.00 - Nico Wissing
Nico Wissing is landschaps en tuin architect en oprichter van NLgreenlabel, een label dat als streven heeft een duurzame omgeving concreet en meetbaar te maken. Daarnaast heeft Nico enkele internationale prijzen gewonnen op het gebied van 'duurzame' architectuur en is mede-ontwerper geweest van een groot aantal zelfvoorzienende gebouwen. De enorme kennis die hij heeft over het nut, de behoefte en de 'must' van groen in woon en werkomgeving zullen een interessante en concrete lezing opleveren.

Dinsdag 12 november 17.15-19.00 - Marleen van Rijswick
Marleen van Rijswick is in haar carrière al veel bezig geweest met duurzaamheid, zo is ze hoogleraar op het gebied van waterrecht en weet zij alles over duurzaam watergebruik en de waterfootprint. Daarnaast heeft ze de plastic walvis naar Utrecht gehaald.
 


 

Deelnemers

Je moet ingelogd zijn om alle deelnemers te zien

Onze sponsoren