Lezing Criminologie

Deelname

Aanmelden mogelijk tot
11 apr. 2021 12:00:00
Aanmelden

Over dit evenement

Categorie
Educatief
Datum en tijd
12 apr. 2021 19:00 - 21:00

Op maandag 12 april om 19:00 uur zal hoogleraar Frans Koenraadt een online lezing verzorgen over spel en stoornis bij delicten, een onderwerp in de criminologie dat niet vaak belicht wordt, maar wel ontzettend interessant is. Een inleiding tot het onderwerp volgt hieronder:

 

"Doen alsof" - Over pijnlijk ludieke omgangsvormen in strafrecht en ggz.

In diverse psychische stoornissen alsook delicten zijn spelpatronen te ontwaren. Praktijken van bijvoorbeeld oplichting, stalking en brandstichting, maar ook van voyeurisme, verslaving en narcisme, vertonen speelse grondpatronen. 

Simulatie door patiënten is een verschijnsel waarop diagnostici, rapporteurs pro Justitia en behandelaars in de forensische ggz voortdurend bedacht dienen te zijn.

Al met al is spel een centraal element in het menselijk bestaan en in de cultuur dat het verbazingwekkend is hoezeer het in de (forensische) ggz en strafrechtspleging veronachtzaamd is. Aandacht voor de ritualisering van het ludieke in het menszijn verschaft inzicht in patronen van delinquent en gestoord gedrag. Dat inzicht draagt voor de recherche bij aan opsporing en in de hulpverlening aan herstel.

 

Na het verhaal van Frans zal er genoeg tijd zijn om vragen te stellen. Het belooft een interessante avond te worden, dus meld je vanaf dinsdag 6 april 12:00 uur aan via de website om een plekje voor de lezing te bemachtigen! Er is, zoals altijd, plek voor 25 Tilianen. 

Deelnemers

Je moet ingelogd zijn om alle deelnemers te zien

Onze sponsoren