Digitale lezing Edgar du Perron: Waarom is het zo goedkoop om iemand dood te maken?

Deelname

Aanmelden voor dit evenement is niet meer mogelijk

Over dit evenement

Categorie
Educatief
Organisator
Trivium
Datum en tijd
25 mei 2020 19:00 - 20:30

Digitale lezing Edgar du Perron: Waarom is het zo goedkoop om iemand dood te maken?

Digitale lezing Edgar du Perron: Waarom is het zo goedkoop om iemand dood te maken?

Er staat weer een kersverse spreker te popelen om ons meer inzichten te verstrekken over het (civiele) recht. Dit keer niemand minder dan professor en raadsheer bij de Hoge Raad: Edgar du Perron

In aflevering 24 van de Universiteit van Nederland gaat Edgar du Perron in op de vraag: Waarom is het zo goedkoop om iemand dood te maken? Hij schetst een doemscenario waarin iemand wordt aangereden en dat niet overleeft. Hoeveel geld krijgt de familie van het slachtoffer dan? Hoe druk je andermans leed om in geld? Hoe zit het met het verlies van inkomen? In deze podcast worden o.a. deze vragen behandeld. 

Omdat de podcast bedoeld is voor studenten in het algemeen, en dus niet specifiek voor rechtenstudenten, is de podcast juridisch niet heel ingewikkeld. Het lijkt ons daarom geweldig om juridisch dieper op het scenario in te gaan. Op 25 mei om 19:00 uur zal Edgar hoogstpersoonlijk (via een webcam dan) bij ons aanwezig zijn om al jullie vragen omtrent letselschade en aansprakelijkheid te behandelen. 

Het concept is net als de voorgaande keren:

1.      Als eerste luister je naar aflevering 14 van de Universiteit van Nederland genaamd: Waarom is het zo goedkoop om iemand dood te maken? Deze is te vinden via Spotify. https://open.spotify.com/episode/0zlCefNbBeUUQ9k8rCOGAy?si=Ga4_NXvaRqSzDupiixVzfA   

2.      Stel na het beluisteren van de podcast stel je minimaal twee verdiepende vragen op en stuur ze naar trivium@ulctilia.nl. Doet dit voor zaterdag 23 mei 23:59 uur. Na deze deadline zullen de vragen die je instuurt niet meer worden gebruikt voor de webinar en ben je ‘afwezig’. 

3.      Op 25 mei om 19:00 uur (let op: een half uur eerder dan 'normaal') neem je deel aan een webinar. Het commissielid zal de meest gestelde vragen aan de spreker voordragen en deze zal vervolgens de vragen beantwoorden. Zelf ben je ook online aanwezig, maar zonder camera en geluid. Zodra jouw vraag wordt gesteld vragen we je je camera en geluid aan te zetten (uiteraard is dit compleet vrijwillig).

Aanmeldingen gaan woensdag 20 mei om 12:00 open. Wees er snel bij, want er is slechts plek voor 25 Tilianen!

Wij hebben er wederom zin in!

Liefs,

Trivium

Deelnemers

Je moet ingelogd zijn om alle deelnemers te zien

Onze sponsoren