Bezoek Provincie Utrecht

Deelname

Aanmelden voor dit evenement is niet meer mogelijk

Over dit evenement

Categorie
Excursie
Datum en tijd
23 apr. 2018 14:00 - 16:00

Bezoek Provincie Utrecht

Ondertussen is het een begrip in Utrecht en omstreden: bus 12 richting de Uithof. Studenten reizen als sardines in een blik tussen Utrecht CS en de Uithof. 

De nieuwe Uithoflijn zou dé oplossing moeten zijn. Het ambitieuze plan van de Provincie Utrecht en de Gemeente Utrecht heeft ondertussen, zoals jullie allemaal weten, flinke vertraging opgelopen. De vertraging gaat de provincie en de gemeente 84 miljoen extra kosten. Een gedeputeerde van de Provincie Utrecht is enkele maanden geleden opgestapt om dit hoofdpijndossier. 

Op maandag 23 april organiseert de Debat- en pleitcommissie een bezoek aan de Provincie Utrecht. Tijdens dit bezoek zullen wij een rondleiding krijgen in het provinciehuis, een korte voorlichting over het werk van de provincie én gaan we het gesprek aan met twee staatsleden over de Uithoflijn. Om 14:00 zullen wij een plenaire vergadering van de Provinciale Staten bijwonen. Een perfecte manier om kennis te maken met een overheidsinstantie en het debat aan te gaan over zaken die ons allemaal aangaan. Het provinciehuis ligt dit bij de Uithof, dus als je tot 12:45 hoorcollege hebt op de Uithof red je het prima. 

Het bezoek zal beginnen om 13:00 en rond 15:30/16:00 eindigen. Eerder weggaan bij de plenaire vergadering is mogelijk.

Deelnemers

Je moet ingelogd zijn om alle deelnemers te zien